x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FIFA nu-l iarta pe Mutu

FIFA nu-l iarta pe Mutu

25 Oct 2004   •   00:00

Forul international e gata sa intervina in cazul in care Federatia Engleza de Fotbal nu-l va suspenda pe jucatorul roman cel putin sase luni, asa cum prevede regulamentul.

DELIA GOMOESCU

LA FEL. Ca a luat cocaina sau doar "ceva pentru imbunatatirea performantelor sexuale", Mutu va fi suspendat
Desi in ultimele zile s-a vorbit despre posibilitatea ca Adrian Mutu sa scape de suspendare, acest lucru este aproape imposibil. Potrivit presei britanice, oficialii Federatiei Engleze de Fotbal erau gata sa nu-l judece foarte aspru pe jucatorul roman, mai ales ca el a recunoscut ca a luat substante interzise si a inceput un program de reabilitare. FIFA nu este insa de acord ca atacantul lui Chelsea sa fie iertat si face presiuni asupra FA, astfel incat el sa primeasca cel putin suspendarea minima de 6 luni.

DURI. Forul international considera ca oricare alta pedeapsa propusa de FA care nu cuprinde si o perioada de suspendare este insuficienta. "Regulamentul nostru este clar. Pentru ca se afla la prima abatere, jucatorul trebuie sa fie suspendat minimum sase luni si sa primeasca o amenda. Suntem gata sa intervenim daca FA nu va respecta acest lucru", a declarat Marcus Ziegler, purtatorul de cuvant al FIFA, pentru Mail on Sunday, aceeasi publicatie care exact in urma cu o saptamana anuntase ca Mutu a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

ACUZAT. Potrivit cotidianului The Telegraph, Mutu urmeaza sa fie audiat din nou de Comisia de Disciplina a FA si sa fie acuzat oficial astazi de consum de substante interzise. Se pare ca procedura nu este atat de simpla, un verdict urmand sa fie dat abia saptamana viitoare. Pana in acest moment nici federatia engleza, nici reprezentantii clubului Chelsea nu au adoptat o pozitie oficiala.

CAZURI NOI

"Cazul Mutu" nu este singular in Marea Britanie. Un fotbalist englez, care a dorit sa isi pastreze anonimatul, a declarat ca a vazut alti trei jucatori consumand cocaina. Potrivit saptamanalului "News of the World", fotbalistul respectiv nu a dezvaluit numele celor trei, dar a dat cateva indicii in legatura cu acestia, mentionand ca doi dintre ei sunt actuale vedete ale echipei nationale a Angliei, iar al treilea a fost foarte cunoscut in anii ’90. "Jucatorul numarul unu este admirat de milioane de tineri. El a fost convocat la echipa nationala in numeroase randuri si joaca in prezent la o formatie importanta din sud. Cel de-al doilea este o vedeta si a evoluat, de asemenea, de multe ori la nationala. El joaca tot in sud. Jucatorul numarul trei a fost si el international, iar acum face parte din prima echipa a unui club important din nord." Jucatorul anonim a povestit ca fotbalistii nu au fost depistati pozitiv pana acum pentru ca au aflat cand urmau sa aiba loc testele antidoping platind sume care ajungeau si la 30.000 de lire sterline. "Mutu a fost prins pentru ca era infumurat si nu asculta niciodata", a spus fotbalistul. Clubul de noapte londonez pe care jucatorii respectivi il frecventeaza este Chinawhite.

INCA O RECLAMATIE

O prostituata din Anglia, Monica Strattmann, a declarat pentru publicatia People ca Mutu a prizat cocaina in timp ce facea sex cu ea. "A pus cocaina pe burta mea si mi-a spus sa nu ma misc. Dupa ce priza o linie, ma saruta si priza din nou. M-a rugat si pe mine sa inhalez «praful», dandu-mi de inteles ca are destul. Mi-a spus ca un prieten ii aduce marfa de cea mai buna calitate si mi s-a parut ca drogurile erau o rutina pentru el", a declarat prostituata in varsta de 24 de ani, pe care Mutu a satisfacut-o, "desi nu este foarte bine dotat".

OPINIE

Jose Mourinho considera ca Mutu nu a dus pana acum o viata sociala compatibila cu cariera sa de fotbalist profesionist. "Faptul ca Mutu a consumat un «drog social» este consecinta vietii sociale pe care a dus-o, incompatibila cu profesia sa. Din acelasi motiv, el s-a aflat in imposibilitatea de a se afirma ca jucator al echipei Chelsea", a scris Mourinho in editorialul sau din suplimentul saptamanal al cotidianului Record. Antrenorul portughez a adaugat ca din cauza comportamentului atacantului roman a inceput sa banuiasca, inca dinainte ca rezultatul testului antidoping sa fie facut cunoscut, ca Mutu nu era in regula. "Schimbarile bruste de dispozitie, izolarea sa in cadrul echipei, accidentarile neasteptate, oboseala, lipsa de concentrare, fuga de politie, declaratiile publice lipsite de sens, precum si alte situatii create ne-au facut sa ne punem intrebari".

ABRAMOVICI, ALIATUL "BRILIANTULUI"

Sunday Mirror scrie ca daca Chelsea nu-i va rezilia contractul lui Adrian Mutu, acest lucru se datoreaza patronului Roman Abramovici. "Atacantul roman, care spune acum ca nu a luat cocaina, ci o substanta care sa-i imbunatateasca performantele sexuale, are aliati neasteptati la Chelsea: patronul Roman Abramovici si fiul acestuia, in varsta de 11 ani, Arkadi, care il adora pe Mutu si poarta un tricou inscriptionat cu numarul 7 si cu numele fotbalistului roman", scrie Sunday Mirror. De altfel, Abramovici a fost cel care l-a vrut neaparat pe roman la echipa sa si cel care in vara s-a opus plecarii acestuia la Juventus Torino.
×
Subiecte în articol: sport mutu roman