x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FIFA World Player - Ronaldinho, cel mai bun din lume

FIFA World Player - Ronaldinho, cel mai bun din lume

21 Dec 2004   •   00:00

Ronaldinho si-a luat revansa in fata lui Sevcenko. Daca jucatorul ucrainian a castigat "Balonul de Aur", mijlocasul brazilian al Barcelonei a fost desemnat cel mai bun jucator din lume in anul 2004, in cadrul Galei FIFA ce a avut loc luni seara la Zurich.

DELIA GOMOESCU

LAUREATII. Ronaldinho (centru) s-a bucurat de victorie alaturi de cei pe care i-a intrecut: francezul Thierry Henry (stanga) si ucraineanul Andrei Sevcenko (dreapta)
VICTORIOS. Ronaldinho a acumulat 620 de puncte, pe pozitia a doua clasandu-se francezul Thierry Henry (552 de puncte), iar pe locul trei Andrei Sevcenko (253 de puncte). "Pentru mine, simplul fapt ca ma aflu aici, ca am fost nominalizat pentru acest titlu, este o mare bucurie. Insusi acest lucru putea fi considerat un succes, tinand cont ca eu nu am fost niciodata un adevarat golgeter. Fiecare are stilul sau propriu de joc si fiecare dintre cei trei care am fost nominalizati merita sa castige", a spus Ronaldinho. In varsta de 24 de ani, brazilianul a inceput fotbalul la Gremio Porto Alegre. In 2001, a fost achizitionat de gruparea franceza Paris Saint-Germain, de unde s-a transferat, in iulie 2003, la FC Barcelona.

VOTURI. Titlul de cel mai bun jucator al anului este acordat pe baza voturilor exprimate de selectionerii si capitanii echipelor nationale afiliate la FIFA. Anul trecut, trofeul a fost primit de Zinedine Zidane, jucatorul francez fiind desemnat invingator si in 1998 si 2000. In clasamentul celor mai buni fotbalisti in anul 2004, Zidane a ocupat pozitia a cincea, fiind precedat de cehul Pavel Nedved.

×
Subiecte în articol: sport