x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FINLANDA - CEHIA 0-3 / Am visat prea frumos

FINLANDA - CEHIA 0-3 / Am visat prea frumos

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    13 Oct 2005   •   00:00
FINLANDA  -  CEHIA 0-3 / Am visat prea frumos

Era doar minutul 6 al meciului de la Helsinki cand sperantele noastre de a prinde barajul pentru calificarea la CM 2006 s-au naruit. Cehia s-a impus lejer in fata Finlandei si a terminat grupa pe locul 2.

Am sperat mult de la meciul de aseara. Finlanda promisese ca va lupta pe viata si pe moarte, pentru a ne ajuta. Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat. Mai mult, jucatorii parca s-au menajat, reusindu-se rara performanta ca arbitrul sa nu fie nevoit sa apeleze nici macar o data la cartonasele galbene. Finlandezii au evoluat blazat, fara nici un chef, creandu-si absolut intamplator vreo doua ocazii. E drept ca, daca Romania ar fi invins la Erevan, altfel stateau acum lucrurile pentru noi.

START. Cu Eremenko exclus din lot, Finlanda si-a permis luxul sa inceapa si fara Forsel, unul dintre atacantii cu adevarat de valoare. Cu toate acestea, am tresarit in minutul 2, cand portarul Cech a respins de sub bara lovitura de cap trimisa cu pamantul a stoperului finlandez Kuivasto. Peste doar patru minute insa, Tomas Jun, atacantul lui Trabzonspor, a deschis scorul pentru Cehia. A fost inceputul sfarsitului pentru visele noastre. Ironia sortii a facut ca autorul golului sa fie tocmai "calaul" echipei nationale de tineret a Romaniei, care anul trecut marca un hat-trick intr-un meci in care tricolorii mici au fost spulberati cu 4-1. Iar Jun a fost titularizat pentru a suplini absenta starului Baros, nerefacut.

FINAL. Conturile in privinta victoriei si a ratarii calificarii noastre la baraj au fost incheiate fulgerator. Tomas Rosicky si Marek Heinz au prins dupa pauza doua torpile din afara careului de 16 metri, profitand de gafele visatoarei aparari finlandeze. La 0-2, acelasi Kuivasto a trimis o noua lovitura plasata cu capul, insa a izbit doar bara transversala. Ultimele zeci de minute au fost dureroase pentru noi si inutile pentru finlandezi, iar fluierul final al spaniolului Mejuto Gonzalez a venit parca pentru a ne incheia agonia.
Iata echipele care s-au confruntat aseara.
Finlanda: Jaaskelainen - Sarinen (’12 Kopteff), Kuivasto, Hyypia, Heikkinen - Kolkka, Lagerblom (’61 Nyman), Tainio, Kallio - Johansson, Sjolund (’61 Forssell).
Antrenor: Jyrki Heliskoski.

Cehia: Cech - Grygera, Rozenhal, Ujfalusi, Mares - Poborsky, Galasek, Heinz, Rosicky (’86 Stajner), Smicer (’60 Polak) - Jun (’73 R. Kovac).
Antrenor: Karel Bruckner.

MUTU: "N-AU PUTUT"
Capitanul echipei nationale, Adrian Mutu (foto), n-a vazut meciul, fiind in Italia. El a ramas dezamagit: "Nu ma asteptam la un asemenea scor. Din pacate, asta e nivelul finlandezilor. Cu siguranta, n-au putut mai mult. Poate ca toti suntem de vina pentru ratarea acestei calificari, dar nu trebuie sa cautam vinovati. Deja avem un fond bun si trebuie sa imbunatatim ce avem. Eu imi cer scuze inca o data in fata suporterilor, pentru ca, pentru o prostie pe care am facut-o, a suferit si echipa nationala", a spus Mutu.

INTERPRETARE


"N-am avut o speranta convingatoare. A fost diferenta de valoare, dar si de interpretare a jocului de catre Finlanda fata de meciul cu noi. Poate ca am gresit atunci cand n-am acceptat demisia verbala a lui Iordanescu"
Mircea Sandu
presedinte FRF

SPECULATII


"Dupa un meci de calificare in care nu s-a acordat nici un cartonas si dupa o asemenea maniera de joc, pot lua nastere multe speculatii, dar nu acuz pe nimeni. Sa nu spunem mai multe, sa nu ne facem si mai mult rau"
Dumitru Dragomir
presedinte LPF

GRUPA 1
  • Andorra - Armenia 0-3
    Sonejec (’39 - autogol), Arman Karamyan (’52), Hakobyan (’62)
  • Finlanda - Cehia 0-3
    Jun (’6), Rosicky (’51), Heinz (’57)
  • Olanda - Macedonia 0-0

    Clasament
  • 1. Olanda 12 10 2 0 27-3 32p
  • 2. Cehia 12 9 0 3 35-12 27p
  • 3. ROMANIA 12 8 1 3 20-10 25p
  • 4. Finlanda 12 5 1 6 21-19 16p
  • 5. Macedonia 12 2 3 7 11-24 9p
  • 6. Armenia 12 2 1 9 9-25 7p
  • 7. Andorra 12 1 2 9 4-34 5p
  • ×
    Subiecte în articol: sport cehia finlanda