x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Albania-Romania: 1-1 - Calvarul a luat sfârşit

Albania-Romania: 1-1 - Calvarul a luat sfârşit

de Mihai Igirosanu    |    10 Oct 2011   •   21:00
Albania-Romania: 1-1 - Calvarul a luat sfârşit

Echipa nationala a incheiat preli­minariile pentru calificarea la Euro 2012 in aceeasi nota trista si fara orizont, asa cum ne-am obisnuit deja. La Tirana, in fata unor tribune aproape goale si a unui adversar darz, dar evident limitat, tricolorii au reali­zat o prima repriza execrabila, fiind condusi la pauza dupa golul lui Sa­lihi (’24), care a reluat in poarta noastra de la 6 metri, complet scapat din marcajul lui Goian si Luchin. Pana la pauza, acelasi Salihi a ratat incredibil, cu poarta goala, doar din trei-patru metri, dupa ce Lung junior respinsese in fata.

La reluare, elevii lui Victor Piturca n-au schimbat prea mult aspectul jocului, fiind rapid absorbiti de mediocritatea si brambureala albanezilor. Totusi, in minutul 78, Luchin a egalat, reluand in poarta goala dupa un corner balbait de aparatorii gazdelor. Finalul ne-a gasit presati de Albania, asa cum se intampla si cu cateva zile in urma, pe Arena Nationala, in fata Belarusului.

'Din pacate, n-am mai avut forta la acest meci, imi doream sa castigam aceste doua jocuri. Asta este situatia, am primit gol dintr-o greseala, la fel cum s-a intamplat si cu Belarus. Trebuie sa ne declaram multumiti cu acest egal, puteam sa si pierdem. Rezultatele n-au fost bune, dar jocul a fost imbucurator. Am vazut multi jucatori, sper ca in viitorul apropiat sa facem un unsprezece care sa nu mai greseasca atat de mult si sa luam asemenea goluri', a declarat se­lec­tionerul Victor Piturca. Acesta a folosit urmatorul '11': S. Lung jr. – Luchin, Tamas, D. Goian, Latovle­vici – Nicolita (’64 Torje), C. Lazar (’88 Bucur), Bourceanu, Cocis – Ma­rica (’46 B. Stancu), Mutu.

Esec la Under 21
Reprezentativa Under 21 a Romaniei a pierdut aseara, pe teren propriu, la Piatra Neamt, scor 0-2 (0-2), meciul cu Franta din preliminariile CE 2013.
Esecul reduce aproape spre zero sansele tricolorilor de a castiga grupa de calificare, singura pozitie care duce in barajul pentru calificarea la turneul final. Golurile francezilor au fost marcate de Riviere (’16, ’43). In minutul 68, Gugu a fost eliminat. Se­lec­tionerul Emil Sandoi a folosit, aseara, urmatoarea formula: Mol­do­van – Beta, Rada, Gugu, Ti­ga­nasu (’46 Pleasca) – N. Stanciu, Anton, C. Matei, Grozav – Alexe, Tucudean. La meci au asistat doar aproximativ 2.000 de spectatori.

×
Subiecte în articol: albania-romania