x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Avram: "Lui Onicaş îi trebuie o perioadă lungă de gândire"

Avram: "Lui Onicaş îi trebuie o perioadă lungă de gândire"

03 Aug 2010   •   00:00

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a recunoscut, marţi, că Ioan Onicaş a greşit în momentul în care a semnalizat ofsaid la golul marcat de Mihai Costea în partida cu Steaua, lăsând sâ înţeleagă că asistentul va fi reţinut de la delegări pe o perioadă mai îndelungată.

"Măsurile pe care le luăm împotriva arbitrilor centrali şi asistenţi nu le putem face publice, aşa cum cer FIFA şi UEFA. Cine nu se concentrează, nu avem ce face, trebuie să-i dăm o perioadă lungă de gândire. Onicaş e un arbitru bun, a arătat că are valoare şi în Liga I, şi pe plan internaţional, am discutat şi cu el, însă greşeala pe care a făcut-o este evidentă. Avea şi repere în funcţie de care putea judeca, la experienţa lui trebuia să ştie asta!", a spus Avram.

"Asistentul Onicaş a greşit, dar este o fază grea, extrem de grea, pentru că în situaţiile în care un jucător iese şi altul intră e dificil să judeci. Din experienţa noastră de foşti arbitri, vă spunem că faza e dificilă. Dar la experienţa pe care o are Onicaş, trebuia să vadă că n-a fost ofsaid", a declarat şi vicepreşedintele CCA, Dan Petrescu.

Cursuri de arbitraj pentru fotbalişti
Vasile Avram a găsit soluţia salvatoare pentru scoaterea arbitrajului românesc din criză. Pentru a scăpa de proteste la meciuri la adresa prestaţiei "fluieraşilor", şeful CCA vrea să-i familiarizeze pe fotbalişti cu litera şi spiritul regulamentelor şi le va oferi un statut special celor care vor să se apuce de arbitraj.
"În colaborare cu LPF vom organiza cursuri de formare arbitri pentru jucători de la Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a. Pentru cei din Liga I, cursurile vor avea loc chiar la sediul cluburilor. După ce vor absolvi, vor putea să arbitreze direct la Liga a III-a. Foştii fotbalişti vor avea dezavantajul vârstei mai înaintate faţă de ceilalţi arbitri, dar, datorită pregătirii pe care o au, ar putea să devină arbitri mult mai uşor", a spus Avram.

Referitor la baremuri, Avram spune că în curând CCA va încheia un parteneriat cu un bancă. "Am avut întâlniri cu reprezentaţi a zece bănci, sper să încheiem un contract de parteneriat cu una dintre aceste instituţii pentru a rezolva problema baremurilor. Cred că în cel mult o lună de zile vom rezolva această problemă pentru a nu mai exista nici un fel de discuţie legată de modalitatea de plată ulterior", a spus Avram, care ar vrea şi un parteneriat cu un post TV, care "să dea interviuri şi materiale cu arbitri".

×
Subiecte în articol: liga i