x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Bazarul Urziceni: Galamaz, Marinescu şi Ricardo au semnat cu Astra

Bazarul Urziceni: Galamaz, Marinescu şi Ricardo au semnat cu Astra

de Mihai Igirosanu    |    19 Aug 2010   •   00:00
Bazarul Urziceni: Galamaz, Marinescu şi Ricardo au semnat cu Astra
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Dezintegrarea lotului cu care Unirea Urziceni a impresionat prin cucerirea titlului şi prin cele opt puncte realizate în Liga Campionilor a început.

Primul club care a profitat de bazarul deschis de patronul ialomiţenilor, Dumitru Bucşaru, a fost Astra. Gruparea ploieşteană şi-a asigurat miercuri seară serviciile trio-ului George Galamaz, Ricardo Gomez şi Laurenţiu Marinescu, asta cu toate că primul a fost dorit cu insistenţă până în ultimul moment de Steaua. Tranzacţia a fost confirmată ieri de finanţatorul Astrei, Ioan Niculae: "Singurul lucru cert este că cei trei jucători despre care s-a vorbit, Galamaz, Ricardo şi Marinescu, au semnat. Bilaşco nu mai reprezintă un interes pentru noi. Am convocat tot staff-ul de la Astra şi am vorbit cu ei, le-am spus despre transferurile făcute. Acum ne-am schimbat obiectivul, sperăm să terminăm în primele şase".

Cei trei jucători se vor prezenta la noua lor echipă după returul pe care Unirea Urziceni îl va susţine împotriva croaţilor de la Hajduk Split, în play-off-ul Europa League, programat pentru 26 august. Un alt jucător aflat pe picior de plecare este atacantul Marius Bilaşco. Subiect al unor negocieri de lungă durată între Bucşaru şi Gigi Becali, golgeterul Unirii pare foarte aproape să ajungă la CFR Cluj în schimbul sumei de 700.000 euro. Ardelenii îl vor neapărat pe Bilaşco, mai ales după accidentările grave suferite de doi atacanţi din lot, Yssouf Kone şi Bjelanovici. "A refuzat oferta mea de 1 milion de euro şi vrea să-l dea la CFR pentru 700.000", s-a lamentat suporterul de la lojă al Stelei, Gigi Becali. Bilaşco a mai fost dorit şi de Astra Ploieşti. Niculae bătuse palma cu Bucşaru pentru 500.000 euro, dar jucătorul a refuzat, cerând o primă de instalare în valoare de 250.000 euro şi un salariu anual identic.


Bucşaru: "Unirea nu se va desfiinţa!"
Alţi trei jucători ai Unirii Urziceni, Iulian Apostol, Adrian Neaga şi Petre Marin, sunt şi ei foarte aproape să părăsească echipa după "dubla" cu Hajduk Split, fiind aşteptaţi în lot tot de antrenorul Astrei, Mihai Stoichiţă. Portarul Miko Arlauskis este în negocieri cu două echipe din Rusia, dar discuţiile sunt foarte anevoioase din cauza preţului. Într-o declaraţie făcută pentru Pro TV, patronul Dumitru Bucşaru a confirmat dezintegrarea lotului şi a creionat viitorul clubului: "Echipa nu se va desfiinţa. Doar vom coborî la un alt nivel. Unirea nu va mai fi ce a fost. Cine vrea să plece n-are decât! Toţi jucătorii care au oferte pot pleca. Vom aduce un antrenor modest. Jucătorii care vor rămâne şi cei care vor veni vor avea salarii mult mai mici", a spus Bucşaru.

×
Subiecte în articol: liga i