x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Bogdan Stancu, spre Serie A

Bogdan Stancu, spre Serie A

de Mihai Igirosanu    |    05 Ian 2011   •   20:24
Bogdan Stancu, spre Serie A
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

145141-intact-imagesgazeta-sporturilorraed-krishan20101026135155029.jpgViitorul golgeterului Stelei, Bogdan Stancu, pare să fie legat de campionatul italian. Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, două grupări din Serie A, Udinese şi Cesena, au deschis negocierile cu trupa din Ghencea pentru un împrumut al „Motanului”. Aceeaşi sursă a dez­văluit că oficialii celor de la Udinese s-ar fi deplasat deja în România pentru discuţii cu reprezentanţii jucătorului stelist în vârstă de 23 de ani. Udinese şi Cesena vor să-l împrumute pe Stancu până la finele actualului sezon din Serie A şi să aibă prima opţiune pentru un eventual transfer definitiv.

Aceeaşi ofertă a fost făcută şi de Cesena (locul 18 în Serie A), susţine cotidianul Tuttosport. Potri­vit presei sportive italiene, de servi­ciile lui Bogdan Stancu mai sunt interesate grupări precum Galata­saray, Villarreal, Bari sau Newcastle. Iniţial, prin vocea lui Gigi Becali, Steaua aruncase pe piaţă un preţ cifrat în jurul a cinci milioane de euro pentru Bogdan Stancu, însă e greu de crezut că vreun club străin va plăti atât. Altfel, patronul Stelei, Gigi Becali, îşi continuă revărsarea de elucubraţii: „Nici nu mai vedeţi să cumpăr străini. Dacă vom avea nevoie, luăm trei sau patru jucători din România. Vorbim de transferuri după data de 15 februarie. De ce să mă grăbesc, nu stau în ploaie, avem lotul bun”. Becali a mai menţionat că îşi doreşte ca Steaua să dispute meciuri doar în cupele europene pe noul stadion National Arena şi a precizat că fostul jucător Ionuţ Luţu va avea un salariu cifrat la 2.000-3.000 de euro. „Luţu e un băiat cuminte. El aşa îmi zice tata Gigi, îl ţin şi eu pe băiat, îi dau două-trei mii pe lună ca să aibă şi el pentru familia lui”, a explicat finanţatorul Stelei. 

 

Anghelov a semnat cu Anorthosis
Pus pe lista de transferuri de Steaua, la solicitarea expresă a patronului Gigi Becali, mijlocaşul bulgar Stanislav Anghelov şi-a găsit rapid angajament. El a semnat un contract cu echipa ciprio­tă Anorthosis Famagusta, acolo unde antrenor este fostul selecţioner al Bulgariei, Stanimir Stoilov. Într-un interviu acordat site-ului novasports, tehnicianul de la sud de Dunăre şi-a exprimat satisfacţia pentru aducerea compatriotului său. „Sunt foarte bucuros că ne-am întărit. Îl cunosc bine pe el şi sunt sigur că ne va ajuta”, a spus Stoilov. Angelov a evoluat la Steaua în turul sezonului 2010/2011.
El a disputat pentru „roş-albaştri” şapte partide în Liga Europa, şase în Liga I şi două în Cupa României. În locul lui Anghelov şi al celorlalţi jucători care au plecat sau care vor pleca din Ghencea se pare că nu vor fi aduşi prea mulţi jucători: „Avem un lot valoros, nu prea avem nevoie de jucători. Poate să vină trei-patru, dar doar dacă vor scădea pretenţiile financiare”.

×
Subiecte în articol: fotbal intern