x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Campioană în stand-by.

Campioană în stand-by.

de Mihai Igirosanu    |    16 Mai 2011   •   21:00
Campioană în stand-by.

Otelul Galati a castigat duminica seara veritabila finala a campionatului, contra Timisoarei, iar in urbea de la malurile Dunarii a inceput sarbatorirea primului titlu din istoria de 47 de ani a clubului. Antal si Pena au marcat cele mai valoroase goluri din existenta unei grupari care mai asteapta doar decizia din aceasta saptamana a TAS pentru a intra in posesia medaliilor de campioni. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anuntat ca va comunica in cursul acestei saptamani daca me­ciul Pandurii – Otelul, omologat initial cu victoria la 'masa verde' a galatenilor, se va mai disputa sau rezultatul decis de instantele interne va ramane definitiv.

Euforic dupa victoria cu 2-1 obtinuta in fata Timisoarei, presedintele Otelului Galati, Marius Stan, este sigur ca ie­rarhia actuala nu va fi schimbata din Elvetia: 'Nici o decizie regulamentara nu se va intoarce, nici la TAS, nici la Haga, nici in alta parte. Daca TAS constata ca regulamentul este gresit, poate sa ceara ca in timpul cel mai scurt sa se faca o modificare, dar nu e cazul. Liga nu a trimis medaliile si trofeul de campioana si suntem suparati, dar probabil au vrut sa intareasca faptul ca TAS-ul poate veni cu decizia de rejucare. Sigur nu se va rejuca'. La randul sau, al doilea fost jucator al Generatiei de Aur care devine campion national si ca antrenor, Dorinel Munteanu a declarat: 'Nu ma intereseaza decizia TAS, castigam si cu Pandurii si gata. Am asteptat sa se termine acest campionat, a fost un stres foarte mare, toata lumea ne-a cantat prohodul chiar si la inceput de campionat, dar vom investi si noi si nu ne vom face de rusine. Sunt bucuros si imi felicit echipa si suporterii care au fost alaturi de noi. Ma deranjeaza ca nu au fost trimise medaliile la acest meci. Am un gust amar, as vrea sa fie respectate si echipele care muncesc pe teren, nu doar cele cu bani'.

Zenga, in Banat?
Esecul de la Galati ar putea sa produca schimbari masive la Timisoara. Imediat dupa meci, patronul Marian Iancu a anuntat ca va incepe o analiza completa a sezonului. Conform unor surse, Iancu e decis sa se desparta de antrenorul Dusan Uhrin jr, declarandu-se nemultumit de tactica aleasa de acesta duminica seara. In locul sau, favorit sa preia echipa ar fi actualul antrenor de al Al Nasr Dubai, Walter Zenga. Totusi, Iancu a precizat ca spera inca intr-o decizie favorabila de la TAS: 'Nu conteaza cand se va anunta decizia TAS, ea va fi executorie. Cred ca vor accepta me­moriul Pandurilor si se va juca. Otelul nu este campioana inca!'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern