x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cei mai buni marcatori ai sezonului în Liga 2 de fotbal

Cei mai buni marcatori ai sezonului în Liga 2 de fotbal

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2024   •   15:15
Cei mai buni marcatori ai sezonului în Liga 2 de fotbal

Bogdan Chipirliu de la CSA Steaua și Marian Drăghiceanu de la CSM Reșița sunt cei mai buni marcatori din acest sezon de Liga 2, potrivit unui bilanț al Federației Române de Fotbal.

La finalul sezonului, Unirea Slobozia și Gloria Buzău au promovat în Liga 1, CS Mioveni și Csikszereda Miercurea Ciuc așteaptă barajele pentru promovare, în vreme ce Unirea Dej, CSM Alexandria, Progresul Spartac București și CS Tunari au retrogradat.

14 goluri au înscris Bogdan Chipirliu (CSA Steaua) și Marian Drăghiceanu (CSM Reșița), cei mai buni marcatori din acest sezon de Liga 2. Ambii provin de la formații din play-out și fiecare dintre ei are 4 goluri înscrise din lovituri de pedeapsă, notează frf.ro.

De asemenea, conform sursei citate, CSA Steaua a înscrie 12 goluri în ultimele 15 minute ale partidelor disputate în acest sezon, locul 1 la acest capitol, o veritabilă performeră a finalurilor de meci. E secondată de Gloria Buzău, cu 10 reușite. Formațiile care au încasat cele mai multe goluri în ultimele 15 minute sunt Progresul Spartac (12) și CS Tunari (10).

5,48 este media cornerelor pe meci executate de Csikszereda Miercurea Ciuc în acest sezon, cea mai mare din competiție, formația din Harghita reușind să se califice și pentru barajul de promovare în L1. Următoarea echipă în această ierarhie specială este Concordia Chiajna, echipă de play-out.

„1,83 cartonașe galbene a încasat în medie Corvinul Hunedoara, locul 1 în top fair-play din competiție pe acest segment și singura echipă cu o medie sub 2 cartonașe galbene / meci. Cele mai avertizate echipe cu cartonaș galben au fost Progresul Spartac, CSM Slatina și FC Argeș, cu bucureștenii având o medie de trei galbene per partidă”, arată Federația.

Zero cartonașe roșii au încasat Unirea Dej, CSA Steaua și Gloria Buzău, singurele echipe fără jucător eliminat în acest sezon. La polul opus se află Progresul Spartac București, nu mai puțin de 5 eliminări în dreptul echipei retrogradare după ediția 2023/2024 din Liga 2.

17 puncte a obținut CSC Șelimbăr din meciuri în care a fost în situația de a fi condusă după ce adversarul a deschis scorul, așadar puncte cucerite de la 0-1. E cel mai bun randament la acest capitol din campionat, sibienii fiind urmați de CSM Reșița, 11 puncte câștigate după reveniri în meci.

×