x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Derby-ul granzilor suferinzi

Derby-ul granzilor suferinzi

de Mihai Igirosanu    |    10 Mar 2011   •   21:36
Derby-ul granzilor suferinzi
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gsp/Intact Images

155736-gabriela-arsenie-gsp-intact-20100816113138002.jpgBâtrânul şi dărăpănatul stadion Giu­leşti va găzdui sâmbătă seară, de la ora 20:00, primul dintre derby-urile care opun rivalele istorice din Bucureşti. Din păcate pentru acestea, confruntările dintre ele nu prea mai contează decât pentru orgoliul patronilor sau al fanilor. În clasament, echipele din Capitală suferă mult, fiind an de an împinse tot mai jos de formaţiile din provincie. Momentan, Rapid vine după înfrân­gerea de la Galaţi, în faţa liderului Oţelul, iar atmosfera din lot este tensionată de situaţia contractuală a unuia dintre jucătorii importanţi, Costin Lazăr.

Acesta a fost deja scos din lot de antrenorul Marius Şumudică. „Nu mă interesează Costin Lazăr. Jucătorii trebuie să fie sută la sută, dar el din două în două zile spune că e accidentat. RMN-ul arată, însă, altceva, la Galaţi n-a avut nimic! Am stabilit că până când nu-şi va regla conturile cu Rapid va intra foarte greu în primii 11”, a spus Şumudică. În plus, Rapid l-a pierdut pentru patru etape şi pe stoperul Marius Constantin, după gestul de mahala pe care acesta l-a făcut etapa trecută, la Galaţi. Dincolo, în „Ştefan cel Mare”, acolo unde obiectivul în Liga 1 a devenit ca şi imposibil de atins, iar strategia de întinerire a lotului pare doar o lozincă, Ioan Andone vorbeşte despre o iminentă plecare în vară. În afară de optimismul debordant al preşedintelui executiv, Cristian Borcea, nimic nu colorează în roz perspectivele de performanţă la Dinamo. „Pe Rapid şi pe Steaua le-am bătut de fiecare dată când am avut nevoie, oricând i-am prins. Jucăm foarte bine în deplasare şi cred că vom câştiga şi sâmbătă cu o echipă tânără şi cu patru jucători experimentaţi”, a declarat omul numărul 2 din „Ştefan cel Mare”. Me­ciul va fi arbitrat de Robert Dumitru.

 

Ştefan Bărboianu,  până în vară
Dinamo l-a prezentat ieri pe fundaşul dreapta Ştefan Băr­bo­ia­nu, fostul jucător al Universităţii Craiova fiind declarat liber de contract până la vară de Co­mi­sia de Recurs. Din iunie, „câinii” au opţiune de prelungire în func­ţie de decizia TAS, unde oltenii vor depune recurs. Bărboianu nu va putea fi folosit însă la meciul cu Rapid, pentru că este în urmă cu pregătirea şi doar peste două săptămâni va fi apt de joc.

„Mă bucur că am ajuns aici, am trecut printr-o perioadă foarte grea. Îmi este dor de fotbal, de meciurile oficiale şi vreau să revin cât mai repede. Am avut destule oferte, dar m-a impresionat proiectul de la Dinamo”, a declarat Bărboianu. „L-am urmărit în ultimii doi ani, e un jucător polivalent, care poate juca pe trei posturi foarte bine şi chiar avem nevoie de jucători pentru a ne îndeplini obiectivele. Nu se ştie dacă va fi ultima achiziţie, a declarat antrenorul Ioan Andone. 

×
Subiecte în articol: fotbal intern