x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Derby-ul jucătorilor ultras

Derby-ul jucătorilor ultras

de Mihai Igirosanu    |    26 Apr 2011   •   20:45
Derby-ul jucătorilor ultras
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

162535-intact-images-gazeta-sporturilor-raed-krishan-20110426122701093.jpgDinamo a tranşat din nou disputa directă cu rivala din Ghencea, la capătul unui meci de un slab nivel, controlat steril de Steaua. Dincolo de golul oarecum întâmplător al oaspeţilor şi de lipsa forţei ofensive a gazdelor, cele două echipe au demonstrat de ce se luptă an de an pentru locurile 4, 5 sau 6. Singurii de lăudat ar fi putut fi suporterii, însă meritele pentru jumătate din spectacolul pirotehnic le-au revenit jucătorilor dinamovişti, care, pe lângă victoria din Ghencea, şi-au asigurat dragostea suporterilor. Incredibil pentru un fotbal civilizat, la începutul meciului, Torje şi compania le-au aruncat fanilor fulare împănate de torţe, ajutându-i să răspundă rivalilor de la peluza de vizavi şi să-şi onoreze titlul de „ultraşi”.

Fapta a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Florin Hulea: „Jucătorii echipei Dinamo au aruncat, înainte de meci, în sectorul unde se află fanii dinamovişti mingi şi fulare înnodate. Unul dintre fulare a fost prins de un jandarm, iar înăuntru se aflau patru torţe”. Acesta a precizat că Jandarmeria aşteapta imaginile de la Digi TV pentru a întocmi dosare penale, conform Legii 4. Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, şi preşedintele CA, Valeriu Argăseală, au depus ieri la sediul LPF o minge şi un fular cu însemnele clubului Dinamo, ca probă în cazul introducerii de materiale pirotehnice în Stadionul Steaua de jucătorii dinamovişti. Supervizorul derby-ului, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat: „Probabil că acest caz va fi pe rol la Comisia de Disciplină în urma unui memoriu al Clubului Steaua. În funcţie de probele pe care le aduc se va lua o decizie. Aşteptăm şi raportul Jandarmeriei”.

Ando continuă
Victoria din Ghencea pare să-i fi convins pe şefii lui Dinamo că Ioan Andone (foto) este omul po­trivit pentru banca tehnică a „câi­nilor”. „Nu se discută, e un lucru hotărât de mult, Andone va continua cu Dinamo şi din vară. Acum, obiectivul echipei este îmbunătăţirea jocului, trebuie să confirmăm prin rezultate victoria obţinută în partida cu Steaua”, a confirmat preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea. Imediat după meci, Andone a declarat: „Îmi pare rău că acest derby nu e pentru locurile 1-2. Steaua ne-a pus probleme mai ales în prima re­pri­ză. Trebuie să recunosc că am câştigat şi cu şansă”.

Fani, la Parchet
Cei trei suporteri stelişti reţinuţi şi sancţionaţi de poliţişti după ce au aruncat cu pietre în maşina lui Gigi Becali luni seară au fost prezentaţi procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 6, care urmează să decidă dacă vor cere arestarea lor sau o altă măsură preventivă. Conform purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, doi dintre tinerii implicaţi în incident sunt cer­cetaţi în stare de libertate, în vreme ce trei au fost reţinuţi şi sancţionaţi. Potrivit unor surse judiciare, este posibil ca aceştia să nu fie reţinuţi în vederea pro­punerii arestării preventive, ci să primească o altă măsură pre­ventivă, precum interdicţie de a părăsi ţara sau localitatea. De asemenea, aceştia ar putea primi interdicţie de a intra o perioadă pe stadioane.

×
Subiecte în articol: fotbal intern