x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dinamo a reușit să evite retrogradarea, însă suporterii sunt tot nemulțumiți: Mulțumim pentru salvare, dar plecați cu toții!

Dinamo a reușit să evite retrogradarea, însă suporterii sunt tot nemulțumiți: Mulțumim pentru salvare, dar plecați cu toții!

de Adi Munteanu    |    30 Mai 2024   •   08:40
Dinamo a reușit să evite retrogradarea, însă suporterii sunt tot nemulțumiți: Mulțumim pentru salvare, dar plecați cu toții!
Sursa foto: hepta

Dinamo a reușit in extremis să evite a doua retrogradare în Liga 2. A beneficiat și de rezultatele altor echipe, a avut noroc în barajul cu Csikszereda Miercurea Ciuc și cum-necum „câinii” s-au salvat. Ei bine, pentru suporteri asta nu este de ajuns.

 „Ne-am dat și ultimii bani din casă ca să salvăm echipa de la faliment și nu vedem niciun pic de recunoștință din partea voastră, care luați salarii de mii de euro. Ce ați sărbătorit? Câștigarea retrogradării? Este motiv de sărbătoare că ai învins cu chiu, cu vai  o echipă de Liga 2 într-un meci în care Dinamo nu a meritat nici acel egal de la Miercurea Ciuc? Ce s-a întâmplat în acest an nu trebuie să se mai repete. Plecați toți! Să vină dinamoviști la club. În acest moment există doar doi câini pursânge: Bani și Amzăr. În rest, doar mercenari”, s-au revoltat fanii, care doresc și plecarea conducerii, și a antrenorului Zeljko Kopic.

La Dinamo a izbucnit un nou scandal după barajul cu Csikszereda. În afară de jocul slab prestat, fanii au fost revoltați de „petrecerea cu manele” de după egalul de la Miercurea Ciuc. „E jenant ca jucătorii unui club cu tradiția lui Dinamo să sărbătorească în felul acesta câștigarea unui baraj de supraviețuire în Liga 1 de parcă ar fi câștigat vreo cupă continentală. Mai lipsea ca printre manelele de bucurie exagerată să se strecoare și «Steaua e numai una» ca penibilul tacâm să fie complet”, a fost unul din multele mesaje ale suporterilor atât din DDB, cât și din Peluza Sud. 

„Cu doar doi «câini» nu se face primăvară”

Un alt subiect de nemulțumire este prezența a doar doi dinamoviști în echipă, Ahmed Bani și Ionuț Amzăr. „Singurii care știu ce înseamnă spiritul Dinamo, care au crescut la Dinamo, care știu ce înseamnă acest club sunt Bani și Amzăr. Se vede că sunt «câini» adevărați. Sunt inimoși, entuziaști, și cu toate greșelile lor, sunt singurii care și-ar da viața pe teren. Iar cu doar doi jucători nu se face primăvară la Dinamo. Unde sunt campionii naționali cu Dinamo la toate grupele de la juniori la tineret când Dinamo se bătea de la egal la egal cu Viitorul lui Hagi? La Dinamo trebuie dinamoviști. De la conducători la antrenor și jucători. Lui Zeljko Kopic îi mulțumim, dar ne-a chinuit suficient campionatul ăsta. Să vină Rednic antrenor, să vină Dănciulescu președinte de club, să vină oameni care iubesc acest club, care au realizat ceva pentru acest nume. Doar așa Dinamo va renaște din propria cenușă, va aduce finanțatori potenți financiar”, mai spun suporterii. Interesantă este propunerea ca Mircea Rednic să revină la Dinamo, în condițiile în care chiar antrenorul a declarat că a fost alungat de la echipă de o „coaliție” conducere-DDB. Însă, pentru majoritatea fanilor, Mircea Rednic a avut un rol important în salvarea de la retrogradare învingând contracandidatele la retrogradare ale „câinilor”, le-a ținut pe loc nelăsându-le să se depărteze decisiv de Dinamo în clasament. Apoi, același Rednic nu s-a străduit să nu o încurce pe Dinamo în ultima etapă, UTA cedând ușor cu 2-0 pe Arcul de Triumf. 

Ședință de analiză

După meciul de la Miercurea Ciuc, Andrei Nicolescu, administratorul special al „câinilor”, a declarat că va avea loc „o analiză a sezonului trecut și stabilit planul pentru sezonul viitor”. Însă tot cu Zeljko Kopic pe banca tehnică. „La finalul meciului de la Miercurea Ciuc și deci salvarea de la retrogradare, antrenorului Kopic i s-a prelungit automat mandatul. Asta este una din clauzele contractului. Putem anunța oficial că Dinamo are antrenor”. Conform unei alte clauze, lui Kopic i se va mări și salariul de la 8.000 la 12.000 de euro lunar. Suporterii nu-l mai vor însă pe tehnicianul croat pe care-l consideră cel mult un antrenor care poate doar salva, însă care nu poate crește potențialul unei echipe.

Claudiu Niculescu așteaptă la cotitură

Chiar dacă suporterii îl vor înapoi pe Mircea Rednic, s-a autopropus Claudiu Niculescu să preia banca echipei. „Dinamo nu se refuză”, a declarat el în mai multe rânduri de când s-a despărțit de Șelimbăr. „Clau-gol”, cum era alintat de galerie, a mai fost antrenor la Dinamo, mandatul lui a fost însă foarte scurt, de doar trei săptămâni, în toamna lui 2018, fiind înlocuit cu Mircea Rednic.

CS Dinamo, la un pas de Liga 2

Înainte de terminarea play-off-ului circula o glumă amară printre dinamoviști, în situația în care situația era disperată pentru echipa din prima ligă. „CS Dinamo (echipa Ministerului de Interne n.n.): ne pregătim pentru Liga 2”.  „FC Dinamo: și noi!”. În acel moment existau zvonuri cum că cele două Dinamo ar urma să fuzioneze, însă la scurt timp speranțele suporterilor au fost spulberate. Echipa Clubului Sportiv Dinamo nu cu echipa din Liga 1 dorește să fuzioneze, ci cu a treia Dinamo, echipa din Liga 4, echipa lui Nicolae Badea, cea care deține palmaresul, denumirea „FC Dinamo” și sigla cu cei doi câini. Iar la acest proiect s-au mai alăturat Cristi Borcea, Vova Cohn, Ion Țiriac și se așteaptă și răspunsul lui Mircea Lucescu. 

În acest moment, CS Dinamo, câștigătoarea seriei 4 a Ligii 3, are de jucat barajul de promovare în Liga 2 cu CS Afumați, câștigătoarea seriei 3, iar promovata se va decide în urma dublei dintre cele două, pe 1 și 6 iunie.

Se va face o analiză pentru tot sezonul, pentru toată lumea, începând cu mine. Locul lui Dinamo nu e aici. Analiza o facem, în curând vom avea concluziile. În acest an nu am arătat bine, iar acest meci cu Csikszereda a fost o oglindă a sezonului.

Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

Ieșirea din insolvență, amânată din nou

Ieri, Tribunalul București a amânat încă o dată procesul Dinamo-Rednic, tema fiind plata salariilor restante către „Puriu”, care însumează  32.000 de euro. 

Una din consecințe este că Dinamo nu va putea juca în cupele europene din sezonul 2025-2026. Suporterii văd altfel situația: „Ce veste tristă că nu jucăm în cupele europene! Noi ne chinuim să ne salvăm de la retrogradare și discutăm de cupe europene? Incompetenților! Întâi scoateți clubul din insolvență, alcătuiți o echipă competitivă și abia după aceea gândiți-vă la Europa!”.

 

×