x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Etapa erorilor şi a rataţilor

Etapa erorilor şi a rataţilor

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    06 Mar 2011   •   21:11
Etapa erorilor şi a rataţilor
Sursa foto: Raed Krishan/Gsp/Intact Images

155084-intact-imagesgazeta-sporturilorraed-krishan20110306123235015.jpgPatru dintre meciurile eta­pei a doua a returului au fost făcute praf de arbitri de centru, iar doi jucători au avut ieşiri impardonabile.

În "Ştefan cel Mare", la Dinamo – Pandurii (2-2), "centralul" Comă­nes­cu a închis ochii la o intrare criminală a dinamovistului Ze Diabate asupra lui Gabriel Matei, neacordând nici măcar cartonaş galben. Sâmbătă, la Gloria Bistriţa – Sportul (1-0), "centralul" Istvan Kovacs nu a dat penalty pentrul bucureşteni, deşi stoperul bistriţenilor, Szukala, a comis, în aceeaşi fază, henţ şi fault asupra lui Curelea! Duminică, Oţelul s-a impus în faţa Rapidului, iar centralul Cristi Balaj a uitat să-l elimine pe rapidistul Herea pentru un cot în figură aplicat lui Sălăgean şi mai apoi a închis ochii la un fault evident comis de Mar­­cos Antonio asupra lui Pena în careul giuleştenilor.

În fine, la derby-ul CFR Cluj – FC Timişoara (1-2), eroul absolut a fost "centralul" Marius Avram, care a dictat eronat ambele penalty-uri care au fixat rezultatul primei reprize. După pauză, la o fază clară de lovitură de pedeapsă în careul oaspeţilor, Avram a conside­rat că e vorba despre simulare şi i-a dat cel de-al doilea cartonaş galben lui Bastos, lăsând aiurea CFR-ul în in­ferioritate numerică.
Încheie­rea aparţine "fotbaliştilor" Marius Constantin şi Gabriel Torje. Primul l-a înjurat de mamă la Galaţi, ca ul­ti­mul cocalar, pe un arbitru asistent pentru vina de a-i fi semnalizat lui Balaj lovitura care a dus la eli­minarea sa, iar supralicitatul Torje s-a găsit vineri să certe ziariştii care îl întrebau cum comentează execuţia hilară a lui Vlad Munteanu de la penalty-ul ce putea aduce victoria lui Dinamo contra celor de la Pandurii.

"Am fost inexistenţi!"
La finalul partidei dintre Oţelul şi Rapid (1-0), pre­şe­din­­tele giuleştean Dinu Gheorghe a fost extrem de aspru la adresa jucătorilor pregătiţi de Marius Şumudică. "N-am jucat nimic! Oţelul a meritat victoria, for-mează o echipă valoroasă, care a fost mult mai bună decât noi în meciul direct. Ei au mai ratat câteva ocazii uriaşe, în timp ce noi am avut o singură oportunitate de a marca, şi aceea ivită întâmplător. Jucătorii sunt principalii vinovaţi, pentru că nu înţeleg că degeaba au talent dacă nu ştiu să profite de momentele în care trebuie să se folosească de el", a spus oficialul.

CFR Cluj – FC Timişoara 1-2
Ardelenii au pus înfrângerea de pe teren propriu pe seama arbitrajului prestat de Marius Avram. "Am avut multe ocazii, dar rezultatul a fost stabilit în urma unor greşeli mari de arbitraj. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Avram astăzi, a prins o zi proastă. Timişoara e o echipă bună, dar un rezultat de egalitate era mult mai corect. Nu ne mai gândim nici la locul 2. De acum înainte ne vom baza pe jucători mai tineri. Minteuan a pregătit bine meciul şi rămâne pe loc. Cred că titlul se va juca de acum doar între Oţelul şi Timişoara", a spus după partidă preşedintele lui CFR, Iuliu Mureşan.

×
Subiecte în articol: fotbal intern