x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Finala Cupei României, Corvinul Hunedoara - Oțelul Galați, se joacă astăzi, la Sibiu

Finala Cupei României, Corvinul Hunedoara - Oțelul Galați, se joacă astăzi, la Sibiu

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2024   •   10:15
Finala Cupei României, Corvinul Hunedoara - Oțelul Galați, se joacă astăzi, la Sibiu
Sursa foto: Cupa României Betano

Finala Cupei României se va juca miercuri, de la ora 20.30, între Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați. „Fiecare minge va fi importantă. Va fi o finală atractivă”, spune Dorinel Munteanu. „Finalele nu prea se joacă, se câștigă. Sper că ne va prinde ora jocului în formă maximă”, afirmă Florin Maxim.

Este pentru a doua oară când ultimul act al competiției are loc la Sibiu, după ce, în 2023, Sepsi a învins-o pe Universitatea Cluj la loviturile de departajare.

Oțelul joacă iar finala Cupei după ce în 2004 ajungea în premieră în această fază a competiției. Cea mai mare performanță a gălățenilor în Cupa României datează de acum 20 de ani când, în sezonul 2003/2004 au ajuns în finală! Pe stadionul Cotroceni din Capitală, Oțelul pierdea însă, 0-2 cu Dinamo București, goluri marcate după pauză de Vlad Munteanu și Claudiu Niculescu.

„Ținând cont că suntem în fața finalei acestei competiții, atât echipa noastră cât și adversarul nostru de mâine au dovedit că au dat importanță și au respectat această competiție. Din punctul meu de vedere, nu se întâlnesc surprizele acestei competiții. Cred că la începutul competiției, nici nouă și nici Corvinului nu ne dădea nmeni nicio șansă. (…) Ne dorim foarte mult să adăugăm la palmaresul nostru și acest trofeu. Cu siguranță va fi un joc foarte agresiv, foarte aprig, disputat, fiecare minge va fi importantă, va trebui să luptăm și să câștigăm fiecare metru de teren. Va fi o finală atractivă”, a declarat Dorinel Munteanu înaintea partidei.

După ce a dominat și învins trei formații de prim eșalon, Corvinul joacă în ultimul act, deși este o nou-promovată în L2!

„Finalele nu prea se joacă, se câștigă. Sper că ne va prinde ora jocului în formă maximă. Noi suntem bine, din punct de vedere medical am tot lotul la dispoziție. (…) Suntem o echipă tânără, cu jucători care doresc să se afirme. Din momentul venirii mele la Hunedoara, tot timpul îmi doresc mai mult și ei trebuie să-și dorească să fie mai buni, de la zi la zi, de la an la an”, a declarat antrenorul hunedorenilor, Florin Maxim.

Finala Cupei României Betano, ediția 2023-2024, Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, va fi arbitrată de o brigadă care îl va avea la centru pe Marcel Bîrsan. Acesta îi va avea alături pe asistenții Vladimir Urzică, aflat la ultimul său meci din carieră, și Imre Bucsi, și pe al patrulea oficial Florin Andrei. În camera VAR se vor afla Rareș Vidican și Szablocs Kovacs. Observator din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor va fi Nicolae Grigorescu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×