x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF a aprobat efectuarea unei noi inlocuiri de jucător, în cazul meciurilor cu prelungiri

FRF a aprobat efectuarea unei noi inlocuiri de jucător, în cazul meciurilor cu prelungiri

14 Oct 2022   •   18:04
FRF a aprobat efectuarea unei noi inlocuiri de jucător, în cazul meciurilor cu prelungiri
Sursa foto: Hepta

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința de vineri introducerea unei noi schimbări de jucător la toate meciurile de fotbal din România la care se vor disputa prelungiri, masculin și feminin, seniori/senioare/juniori.

Cea de a șasea înlocuire va fi posibilă numai în reprizele de prelungiri.

Pentru Cupa României Betano a fost deja implementată prin hotărârea Comitetului de Urgență din 21 septembrie 2022, hotărâre ce a fost astăzi validată de Comitetul Executiv, care a decis ca aceasta să aibă efect la toate meciurile de fotbal cu prelungiri din România.

Hotărârea Comitetului de Urgență FRF din 21 septembrie 2022 aprobă modificarea prevederilor art. 30 alin. 11 din ROAF astfel:

„În toate jocurile se pot efectua maximum 5 (cinci) înlocuiri de jucători înscriși în raportul de arbitraj, pe durata celor 90 de minute. Începând cu faza play-offului, în situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri este permisă efectuarea a celei de a 6-a înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 6-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.

Echipele pot efectua cele 5 (cinci) înlocuiri de jucători în maximum 3 (trei) momente de oprire ale jocului, cu mențiunea că în meciurile cu prelungiri se poate folosi o oprire suplimentară în cadrul prelungirilor.

Înlocuirile de jucători efectuate înainte de începerea meciului, în timpul pauzei, între sfârșitul timpului regulamentar de joc și reprizele de prelungiri, precum și la pauză dintre reprizile de prelungiri, nu reduc numărul de opriri ale jocului astfel cum au fost mai sus menționate.

Pentru evitarea oricărui dubiu:
• în cazul în care o echipă nu a utilizat numărul maxim de înlocuiri și/sau posibilități de înlocuire permise conform normelor de mai sus, toate înlocuirile și posibilitățile de înlocuire neutilizate pot fi utilizate în prelungiri.

• în cazul în care ambele echipe efectuează o înlocuire în același timp, aceasta va fi considerată ca o oportunitate de înlocuire utilizată pentru ambele echipe. Mai multe înlocuiri efectuate de o echipă în timpul aceleiași întreruperi a jocului vor fi contabilizate ca o singură oportunitate de înlocuire utilizată.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: frf regulament inlocuire