x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Hagi l-a refuzat pe Iordănescu

Hagi l-a refuzat pe Iordănescu

de Mihai Igirosanu    |    10 Aug 2010   •   00:00
Hagi l-a refuzat pe Iordănescu
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Rămas în aer după plecarea lui Victor Piţurcă, Gigi Becali se zbate să găsească rapid un antrenor, dar să şi pună în scenă un proiect prin care să evite o atmosferă ostilă din partea fanilor. Suporterul de la lojă a primit un răgaz şi din partea LPF.

Forul condus de Dumitru Dragomir a acceptat să amâne pentru luni seară, de la ora 20:30, meciul Steaua - Victoria Brăneşti, care era programat iniţial pentru sâmbătă. Becali încearcă să meargă pe aceeaşi linie, de readucere lângă club a numelor grele din istorie. Astfel, a ajuns la o înţelegere cu fostul selecţioner, actualul general şi senator PSD Anghel Iordănescu.

Generalul a acceptat oferta lui Gigi Becali, de a deveni preşedinte al Stelei, la fel şi fostul internaţional Ilie Dumitrescu şi-a dat acordul să devină manager sportiv. Numai că piesa principală din proiectul dorit de Becali şi gândit în amănunt de Anghel Iordănescu, Gică Hagi, cel care urma să revină antrenor principal al Stelei, nu este disponibil. Implicat puternic în Academia sa de fotbal, Hagi nu a refuzat ideea reîntoarcerii în Ghencea, dar a declarat că nu este încă momentul să revină. De ieri, Hagi este concentrat asupra turneului internaţional pe care îl organizează şi la care, alături de Academia sa, mai participă echipele de juniori de la Real Madrid, Barcelona şi Galatasaray Istanbul.

"Răspunsul meu a fost ferm, am început o treabă la Academie şi, pentru mine, anul competiţional deja a început. Îmi voi continua activitatea aici. În ultimii doi ani am făcut o muncă administrativă, tehnică, iar eu, când încep un lucru, mă dedic până la capăt acelui lucru. Suntem cu Academia abia la un sfert din ce ne-am propus. Steaua este provocatoare pentru oricine, dar sunt momente în viaţă când nu pot da un astfel de răspuns. Mi-ar plăcea să mă întorc într-o zi la Steaua, acolo poţi avea sentimentul că eşti cel mai bun. Dacă nu era proiectul Academiei m-aş fi întors la Steaua. Echipa Stelei este bună, e o conjunctură bună, le mulţumesc lui Iordănescu şi lui Ilie Dumitrescu că s-au gândit la mine, dar acum răspunsul meu este «nu»."

Iordănescu a confirmat împotmolirea acţiunii: "În principiu am fost de acord, dar am zis că vin cu mulţi stelişti după mine, vreau să continuu ce a făcut Piţurcă. Îi voiam pe Hagi, Dumitrescu, Tudorel Stoica, Panduru, Dan Petrescu şi chiar pe Gică Popescu. Gigi nu a spus nu la nimic din ce i-am cerut, a zis că, dacă accept să fiu preşedinte, pot face ce vreau, pentru că el nu vrea să se mai bage. Urma să facem un contract, pentru mine asta e cea mai fermă garanţie, nu ceream garanţie, dar, din păcate, lucrurile s-au împotmolit şi recunosc că nu din vina lui Gigi Becali." În disperare, simţind că Hagi nu va reveni şi că refuzul său va destrăma tot proiectul gândit împreună cu Anghel Iordănescu, Gigi Becali încearcă să-l aducă înapoi pe Victor Piţurcă.


"Doar linguşitori"
Unul dintre oamenii doriţi de Iordănescu în conducerea clubului este fosta mare glorie stelistă Tudorel Stoica (foto). "Gigi trebuie să înţeleagă că Steaua e un club mare, că orgoliile sau ambiţiile lui sunt mai puţin importante decât rezultatele şi faptul că această echipă trebuie să fie susţinută şi lăsată să joace aşa cum a fost obişnuită. Trebuie pus un antrenor care să continue tradiţia Stelei. E grea situaţia asta de a găsi soluţii rapide şi eficiente.
El a preferat să aibă oameni care să-l linguşească mereu, oameni fără coloană vertebrală, care spuneau mereu «da, şefu'»", a spus Tudorel la sport.ro.


Va fi Ilie Dumitrescu
În disperare de cauză, după refuzurile lui Piţurcă, Hagi şi Iordănescu, cel care îşi zice patronul echipei i-a făcut propunerea lui Ilie Dumitrescu, pe care îl va prezenta azi ca fiind noul antrenor. Gigi Becali a avut grijă să ofere şi detalii contractuale. "Nu va fi angajatul meu, nu vrea nici un ban de la club. Acesta mi-a zis că vrea contract de 1 milion
de lei vechi ca să poată să stea pe bancă. Este un om pe care l-am sunat atunci când a plecat Victor Piţurcă şi mi-a spus că vine imediat. E un nume greu din fostele glorii ale Stelei. Are cu adevărat sânge roş-albastru. Da, e Ilie Dumitrescu", a spus Gigi Becali la GSP TV, după ce în jurul prânzului anunţase că nu mai dă declaraţii. "Sunt la Constanţa, la turneul lui Hagi. Nu am semnat un contract cu Steaua. Dacă va fi nevoie să vin la Bucureşti, voi veni", a fost replica lui Ilie Dumitrescu.


"Ţiţi" Dumitriu s-ar băga la echipă
Pişcat de Victor Piţurcă la conferinţa de luni, când fostul manager general al Stelei a spus despre el că s-a dus pe la stadion cu intenţia de a deveni antrenor al "roş-albaştrilor", Dumitru Dumitriu a reacţionat ieri. "Nu m-am simţit jignit de ce a spus Piţurcă, asta e profesia mea, dacă voiam să lucrez la Steaua mă duceam la Gigi acasă, nu cerşeam pe la club cum crede Piţurcă. Ce i se pare ciudat? A făcut bomba atomică şi eu nu ştiu? Daţi-i o echipă din liga a III-a lui Piţurcă să vedem dacă ia campionatul.

Eu nu am nimic de împărţit cu el, e şi diferenţă de vârstă între noi. Piţurcă a făcut lucruri foarte bune, până să se ajungă la această situaţie. Nimeni în lume nu putea să accepte garanţia aia. Dacă voi primi ofertă de la Steaua o voi accepta, bineînţeles, nu sunt mecanic de locomotivă, ci sunt antrenor. Nu aş cere nici o garanţie ca să vin la Steaua, ar fi o onoare şi o plăcere. Becali poate să vorbească, poate să stea pe marginea maşinii, ce treabă am eu? Era şi el bucuros că oamenii au venit la stadion în noul campionat. Noul antrenor trebuie să fie un diplomat, să împace şi capra, şi varza. Şi acum, dacă, rămâne Piţurcă, nu e târziu. Dacă ar vrea, Gigi Becali l-ar primi. Mi-ar face mare plăcere să continue Piţurcă şi vorbesc serios când spun asta", a spus Dumitriu pentru sport.ro.

● Dragoş Stoica

×
Subiecte în articol: liga i