x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ion Crăciunescu: "Voi face o interpelare către FIFA şi voi întreba dacă nu există posibilitatea ca jucătorul care se apără sau îşi protejează colegii să fie absolvit de cartonaşul roşu"

Ion Crăciunescu: "Voi face o interpelare către FIFA şi voi întreba dacă nu există posibilitatea ca jucătorul care se apără sau îşi protejează colegii să fie absolvit de cartonaşul roşu"

31 Oct 2011   •   21:00
Ion Crăciunescu: "Voi face o interpelare către FIFA şi voi întreba dacă nu există posibilitatea ca jucătorul care se apără sau îşi protejează colegii să fie absolvit de cartonaşul roşu"
Jurnalul National a discutat ieri cu presedintele CCA, Ion Craciunescu (foto), pe marginea deciziilor luate de "centralul" Robert Dumitru la meciul suspendat dintre Petrolul si Steaua. Fostul mare arbitru international a vorbit la cateva minute dupa ce a analizat in detaliu toate imaginile care au precedat intrarea pe gazon a suporterului ploiesten.

● Jurnalul National: Domnule Craciunescu, a procedat corect Robert Dumitru eliminandu-i pe Stanca si pe Martinovici?
● Ion Craciunescu: Conform regulamentului actual, da, a procedat conform legii! Regulamentul prevede ca un jucator trebuie sa fie eliminat daca loveste o persoana intrata pe suprafata de joc. Totusi, marti sau miercuri voi face o interpelare catre FIFA, le voi prezenta cazul de duminica seara. Voi intreba, pe marginea imaginilor si a datelor pe care le voi transmite, daca nu exista posibilitatea sa se faca vreo modificare clara in regulament, care sa-l absolve de cartonasul rosu sau de suspendare pe jucatorul care se apara sau isi protejeaza colegii in cazurile acestea de violenta maxima.

● Cum caracterizati reactiile "centralului" in acele momente?
● Cred ca Robert Dumitru nu a reusit sa dimensioneze exact gravitatea sau lovitura primita de George Galamaz. A constientizat abia cand cei din staff-ul Stelei au solicitat schimbarea. Abia atunci a decis sa fluiere sfarsitul, mai ales dupa ce a aparut si problema cu Tatarusanu.

● Ati discutat cu el?
● Da, am discutat si aseara, dupa meci. Va dati seama ca si el este socat si inca afectat dupa ceea ce a trait duminica seara. Va spun sincer ca si pentru mine este prima oara cand vad asa ceva. Am arbitrat timp de 36 de ani, am inceput aceasta cariera in 1975, si nu am intalnit niciodata ceva macar asemanator cu ceea ce s-a petrecut la acest meci.

×
Subiecte în articol: ion craciunescu petrolul-steaua