x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern LPF, cacealma cu televiziunile

LPF, cacealma cu televiziunile

de Mihai Igirosanu    |    02 Mai 2011   •   20:30
LPF, cacealma cu televiziunile
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

163422-intact-imagesgazeta-sporturilorcristi-pred20110302160017005.jpgSoarta ultimelor pachete din dreptu­rile de televizare se va lămuri astăzi, în cadrul Adunării Generale a LPF, ca­re va începe la ora 11:00. Cu o zi înaintea şedinţei decisive, preşedintele Ligii Profesioniste, Dumitru Dra­gomir, a lansat o ipoteză care la prima ve­dere pare a cacealma în războiul re­ce pe care îl poartă alături de cluburile din Liga 1 împotriva televiziunilor.

„Pot să anunţ, în premieră, că Liga îşi va face propriul post de televiziu­ne şi va transmite Liga 1! Meciurile vor fi putea fi văzute în sistem pay-per-view şi pay-tv. Ideea s-a mai dis­cu­tat în Adunările LPF, dar acum am semnale clare că mâine va fi validată. Mai ales că am primit confirmare de la o bancă pentru un împrumut de 50 de milioane de euro. Cât priveşte pa­chetul 9, pe care îl vrea TVR, dacă nu vin repede, să hotărâm cum Dum­ne­zeului facem, vom transmite tot noi şi acele meciuri!” Până acum, doar pachetele 1, 2 şi 3 au fost achi­zi­ţionate de DigiSport, DolceSport şi respectiv Antena 1 – RCS. Intenţia lui Dragomir nu reprezintă o noutate. Înainte ca drepturile tv pentru Li­ga 1 să fie deţinute de consorţiul An­tena 1 – RCS, ele au fost la Telesport. Acolo s-a încercat acelaşi lucru, un pay-per-view, dar care nu a avut suc­ces. Cei care doreau să vadă me­ciu­rile în 2005 plăteau 50.000 de lei  pe lună la operatorul de ca­blu. Deşi e greu de crezut, dacă in­ten­ţia LPF s-ar concretiza, meciurile ar putea fi cumpărate de telespectatori indivi­dual sau în urma unor pachete ce vor fi stabilite de televiziu­nea Ligii.

 

Ce a fost la prima licitaţie
La licitaţia din 4 aprilie, la care au participat SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA, numai trei pachete au fost ad­judecate din cele nouă. LPF a scos la licitaţie ce­siunea drepturilor de televiziu­ne ale me­ciurilor de fotbal ale Ligii 1 în se­zoanele com­pe­tiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind îm­părţite în nouă pachete. Astfel, RCS&RDS a câştigat primul pachet de meciuri, Romtelecom, pe cel de-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitând nimeni.

×
Subiecte în articol: fotbal intern