x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Napoli, soluţia de criză

Napoli, soluţia de criză

de Dragos Stoica    |    16 Ian 2011   •   19:25
Napoli, soluţia de criză
Sursa foto: Laurenţiu Nica/Intact Images

146807-intact-imageslaurentiu-nica20080831113813001.jpgLa fel ca în cazul fiecărei persoane care a lucrat la Universitatea Craiova în ultimii ani, şi Nicolo Napoli avea un litigiu financiar cu gruparea din Bănie. Pus pe liber de Adrian Mititelu cu trei etape înaintea finalului de campionat 2008-2009, într-un moment în care oltenii se aflau pe loc calificant de Europa League, tehnicianul italian n-a mai fost plătit pentru ultimele trei luni petrecute ca antrenor al oltenilor.

Mai mult, Napoli a reclamat ulterior la comisiile federale faptul că patronul Craiovei ar fi trebuit să-i vireze inclusiv prima de obiectiv, câtă vreme rezilierea contractului său a fost unitalerală din partea conducerii, iar echipa se afla în grafic pentru revenirea în cupele europene. În momentul când l-a sunat şi l-a rugat să revină la Universitatea, Mititelu i-a promis lui Napoli şi că-i achită în curând aproximativ 30.000 de euro pe lângă salariul contractual, cu care să stingă total diferendul financiar din trecut, italianul declarându-se de acord.

În acelaşi timp, Mititelu a demarat o primenire a lotului după principiul “cine nu-i cu mine e împotriva mea”. Îndepărtării lui Victor Piţurcă i-au căzut  victime portarul Răzvan Stanca, Dorel Stoica şi Alex Piţurcă, acestora cerându-li-se rezilierea contractelor. Cum primii doi au fost legitimaţi în acest sezon şi la Steaua, ei nu-şi mai pot găsi alte echipe decât în campionatul Rusiei, aşa că au refuzat oferta patronului de a fi eliberaţi şi au fost redirecţionaţi spre echipa a doua. “Piţi” jr a fost singurul care a acceptat rezilierea, putând fi legitimat la orice club din Liga 1: “Ne-am despărţit amiabil. După ultimele evenimente era imposibil să mai rămân la Universitatea. Sunt liber şi îmi caut echipă”.

 

Echipă nouă în Bănie?
Ultimele evenimente de la Universitatea i-au făcut pe unii dintre suporteri să se gândească la eventualitatea înfiinţării unei noi echipe, care ar urma să se numească FC Craiova, după numele celei mai bune echipe româneşti din timpul celui de-al doilea război mondial. Victor Piţurcă a fost deja chestionat pe marginea acestei idei, declarându-se de acord  la sport.ro: “În viitorul apropiat, s-ar putea să fiu din nou alături de suporterii Craiovei, de jucători.
Cred că se poate crea o nouă echipă, un nou club dacă toată suflarea oltenească îşi doreşte acest lucru. O echipă a suporterilor, finanţată de consiliile locale. O echipă care să-i aibă în Consiliul de Administraţie pe foştii mari jucători al echipei, iar suporterii să fie acţionari. Dacă se va iniţia un astfel de proiect, aş putea fi unul dintre promotorii lui”.

 

Ţicleanu – preşedinte, Geolgău – antrenor
Noua conducere executivă a grupării din Bănie îi cuprinde pe Aurel Ţicleanu în postul de preşedinte, Vlad Roşca (vicepreşedinte) şi Laurenţiu Reghecampf (manager sportiv). “Pot să îi asigur pe suporterii acestei echipe minunate că Universitatea nu va muri. Vom muri noi, se vor duce generaţii, dar Universitatea va rămâne în viaţă. Vom face totul pentru ca lucrurile să meargă bine”, a spus Ţicleanu. Dacă în vară Ion Geolgău era preşedinte şi a avut ideea aducerii lui Ţicleanu ca antrenor principal, acum ultimul l-a readus în club pe primul, pe post de antrenor al echipei secunde a Universităţii, care evoluează în Liga a III-a.

×
Subiecte în articol: fotbal intern