x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Piţurcă încă ezită

Piţurcă încă ezită

de Dragos Stoica    |    25 Aug 2010   •   00:00
Piţurcă încă ezită

Aproape pe punctul să dea lovitura prin readucerea lui Victor Piţurcă la Universitatea Craiova după 15 ani, Adrian Mititelu poate deveni victima propriei trufii.

După ce luni s-a întâlnit cu tehnicianul la Bucureşti, la Hotelul Intercontinental, patronul oltenilor a ieşit bucuros de la întrevedere, fiind luat de val în momentul în care a văzut ziariştii care îl aşteptau: "L-am ofertat pe Victor Piţurcă şi eu cred că deja l-am convins să vină la Universitatea. Va fi manager general şi va avea putere absolută în club. Eu am să dispar din peisaj, doar Piţurcă se va ocupa de tot ceea ce înseamnă clubul de fotbal. Avem o problemă cu lichidităţile, este adevărat, dar sper s-o rezolvăm în aceste zile. Cu Piţurcă pe bancă nu ne mai poate sta nimeni în cale, deoarece setea de performanţă e uriaşă la Craiova".

Dacă omeneşte Mititelu poate fi înţeles pentru nerăbdarea cu care a ieşit în faţa presei, episodul respectiv l-a iritat pe fostul selecţioner, care a precizat că regretă spusele lui Mititelu, afirmând că deocamdată au purtat doar o discuţie de principiu.
Interesant este şi faptul că Piţurcă a acceptat, fie şi de principiu, să preia o formaţie cu destule probleme financiare. În schimbul acestui lucru, Mititelu îi va ceda drepturile federative asupra mai multor fotbalişti, dar şi câteva terenuri aflate în intravilanul Craiovei, printre care şi cel pe care ar urma să se mute peste puţin timp viitoarea groapă de gunoi a oraşului. Ceea ce automat înseamnă contracte pe bani publici cu Primăria şi Consiliul Local.


Vrea patru jucători
În cazul în care Piţurcă va deveni antrenorul Universităţii, Adrian Mititelu trebuie să facă urgent rost de nişte bani. Tehnicianul consideră că mai are nevoie de doi fundaşi, un mijlocaş şi un atacant. Cea mai rapidă posibilitate ca Mititelu să facă rost de bani ar fi vânzarea lui Silviu Lung jr în străinătate, mai ales că tânărul goalkeeper este deja monitorizat de mai multe cluburi mari din Europa. Principalul impediment ar fi acela că oltenii ar rămâne ei înşişi fără o soluţie viabilă între buturi, câtă vreme rezerva lui Lung jr este Hotoboc. O altă variantă ar fi cedarea lui Mihai Costea (foto) la "Poli" Timişoara, mişcare prin care Piţurcă ar avea şi de pierdut, dar şi de câştigat. Costea II a fost mai mereu unul dintre cei mai buni jucători, plus că este susţinut şi de fratele său. În acelaşi timp, prin vânzarea sa, Craiova ar avea bani pentru alţi jucători, iar Alex Piţurcă ar avea locul din lot consolidat.

×
Subiecte în articol: liga 1