x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Presa franceză, despre gazonul Arenei Naţionale: Seamănă cu un câmp grotesc de cartofi

Presa franceză, despre gazonul Arenei Naţionale: Seamănă cu un câmp grotesc de cartofi

07 Sep 2011   •   05:44
Presa franceză, despre gazonul Arenei Naţionale: Seamănă cu un câmp grotesc de cartofi

La doar cateva minute dupa fluierul de start al partidei Romania-Franta, bucati de iarba sareau in toate directiile. Jurnalistii francezi s-au scandalizat spunand ca este o bataie de joc. "Arena Nationala este un paradox. Cum poate un stadion de asemenea anvergura sa aiba un asa gazon? Sigur, campul de cartofi pe care a evoluat nationala Frantei nu poate explica in totalitate jocul oaspetilor", a comentat L'Equipe.

"Pe un teren nedemn pentru o partida internationala de acest nivel, Franta n-a putut mai mult de o remiza cu Romania. Gazonul s-a dislocat si a devenit realmente imposibil. ", a notat publicatia France Football.

"Arena Nationala a avut totul, mai putin gazon. Era complicat sa joci fotbal. Astfel, actorii acestei parodii de meci international s-au prins intr-un joc in care fiecare schimbare de directie, alunecare, transforma iarba intr-un grotesc camp de cartofi. Meciul de la Bucuresti a aratat fragilitatea Frantei, care cand avea mingea nu stia ce sa faca cu ea si care a permis Romaniei sa isi creeze ocazii, e adevarat, rare", scrie Le Monde.


"Franta, multumita cu remiza. A avut posesia balonului, dar n-a parut capabila sa puna realmente in pericol poarta Romaniei, pe un teren extrem de prost. Franta a luat un punct valoros, deci calatoria in Romania n-a fost asa rea", a comentat cotidianul Le Parisien.

France Soir a comentat ca "slabi tehnic si apatici, francezii au smuls un egal amarat pe un gazon dezastruos". "Un 0-0 care nu li se potriveste. Pe un teren care arata ca un camp de cartofi dupa un sfert de ora de joc, Franta n-a parut prea decisa sa ia cele trei puncte. Egalul e cu atat mai nepotrivit cu cat Bosnia a castigat si s-a apropiat in clasament", a scris cotidianul.

"Franta ia un punct din Romania. Un punct mic la finalul unei seri triste. Condusi de un public devotat, romanii au intrat mai bine in meci. Factorul care a stricat jocul a fost gazonul, unul devenit pe alocuri impracticabil si transformat intr-un teren minat. Gazonul a fost catastrofal, impropriu pentru o astfel de partida", a scris Ouest France.

"Franta, tinuta in sah de Romania. Pe un teren deplorabil, «Les Bleus» n-au putut scoate mai mult decat un egal trist. Franta a avut posesia, dar si mari probleme in jocul ofensiv. Terenul prost a contribuit cu siguranta la calitatea slaba a partidei", a notat cotidianul Le Figaro.

"Nu prea inspirata si impiedicata de un teren in conditii proaste, Franta s-a luptat la Bucuresti pentru un 0-0", a titrat publicatia Le Point.

"Gazon blestemat", a titrat L'Express: "Sub crampoanele jucatorilor, gazonul s-a rupt, aratand mai degraba ca o gradina presarata cu musuroaie de cartite".

Cotidianul 20 Minutes a precizat ca Franta este mai aproape de calificare, dar jocul nu ofera siguranta, iar Metro France a subliniat ca terenul a fost groaznic. "Angajamentul romanilor, unul superior, dar si gazonul pe care pana si o echipa de liga a treia ar fi refuzat sa intre, au complicat planurile baietilor lui Blanc". (V.M.)


×