x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Scandal în Superligă. Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor admite că s-a greșit la golul victoriei din meciul Sepsi - CFR Cluj

Scandal în Superligă. Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor admite că s-a greșit la golul victoriei din meciul Sepsi - CFR Cluj

de Vali Deaconescu    |    18 Dec 2023   •   15:45
Scandal în Superligă. Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor admite că s-a greșit la golul victoriei din meciul Sepsi - CFR Cluj

În urma meciului tensionat desfășurat duminică seara între Sepsi și CFR Cluj, scor 2-1, s-a stârnit un adevărat scandal în lumea fotbalului românesc. Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a recunoscut public că în victoria lui Sepsi a existat o eroare gravă, golul decisiv fiind înscris din poziție de ofsaid.

Chiar dacă golul a fost semnat de Damașcan în minutul 85 și a adus bucurie suporterilor Sepsi, acesta ar fi trebuit să fie anulat. Unul dintre jucătorii implicați în faza de construcție, Mario Rondon, a jucat mingea dintr-o evidenta poziție de ofsaid, fapt recunoscut acum oficial de șeful arbitrajului românesc.

Decizia de a valida golul a stârnit nemulțumiri în rândul echipei înfrânte, CFR Cluj, dar și printre suporterii altor cluburi, care consideră că astfel de erori pot influența dramatic clasamentul în Superligă.

Ca urmare a acestei situații, Comisia Centrale a Arbitrilor a anunțat că arbitrii implicați în decizie vor fi reținuți de la delegări în perioada următoare.

„Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenție faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roșie fundașului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR și asistentul VAR nu pot fi absolviți de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deși foarte bine au observat o posibilă poziție de ofsaid. De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu ușor de sesizat în dinamica fazei, va suporta și el consecințele. 

Am avut deja o primă discuție în cadrul CCA și am decis să înlocuim toți cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greșeli.

În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectați de această greșeală!”, a explicat Kyros Vassaras la frf.ro.

×
Subiecte în articol: kyros vassaras CFR Cluj