x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua, în moarte clinică

Steaua, în moarte clinică

07 Mar 2011   •   20:55
Steaua, în moarte clinică
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

155306-intact-imagesgazeta-sporturilorgabriela-arsenie20110307135324032.jpgÎnfrângerea cu FC Braşov, 0-3, a scos din nou la iveală anomaliile din interiorul unui club condus de un perso­naj creat, din păcate, de mass-media. Deşi, imediat după eşecul din Ghencea, antrenorul Marius Lăcătuş a apărut la conferinţa de presă şi a declarat că nu demisionează, „Fiara” a fost convins să renunţe în urma unei convorbiri telefonice cu Gigi Becali. Până ce omul de la lojă va găsi un alt subaltern pe post de antrenor inutil, şedinţele de pregătire ale Stelei vor fi conduse de secunzii Gabriel Caramarin şi Eugen Nae, după ce Eduard Iordănescu şi-a anunţat şi el ieri despărţirea de Steaua. Cronolo­gic, demisia lui Lăcătuş a fost urmată de cea a managerului sportiv Mihai Stoica.

Din câte se pare, acesta din urmă şi-ar fi luat la revedere de la jucători ieri-dimineaţă, desfiin­ţându-şi chiar şi contul de Facebook, pentru a evita contactul cu persoane din exeriorul clubului. Totul s-ar putea clarifica astăzi, Becali lăsându-i lui „MM” un timp de gândire încă o zi. Motivele hotărârii pe care „MM” o luase ieri puteau fi strâns legate de următoarea declaraţie făcută de Gigi Becali imediat după înfrângerea cu FC Braşov: „MM a pierdut deja un pariu cu mine. Dică nu joacă nimic, l-am luat degeaba. I-am spus lui Dică «Băi, tată, eu îţi mulţumesc, tot ce am făcut împreună, am avut clipe frumoase. Băi, tată, tu nu mai poţi la Steaua. Mi-a zis «Nu, nea Gigi, toată echipa...». Cum toată echipa? Ce e aia toată echipa. Eu îl luasem să ţină grupul, nu să joace titular. Dică era pianist, dar a uitat clapetele”.

Dică este exact jucătorul pentru aducerea căruia Mihai Stoica a insistat pe această iarnă. Speriat că va rămâne fără un om cu adevărat eficient în conducere, Gigi Becali a făcut ieri multe eforturi pentru a-l convinge pe Stoica să revină asupra deciziei. Tot ieri, Becali le-a servit o porţie de umilinţă şi subalternilor săi. Mai întâi, a trecut deja doi jucători pe linie moartă, Lucian Burdujan şi Nicolae Dică. „Burdujan şi Dică vor pleca din vară, dar pe teren nu vor mai fi de acum. Aveam de gând să-i trimit la echipa a doua, dar n-are rost, că nu strică atmosfera nici unul”, a decis singurul om care contează cu adevărat în Ghencea. Apoi, s-a implicat în problema căpitanului de echipă şi a formulei de start: „I-am zis lui Tănase că nu poate fi căpitan. Căpitan la Steaua va fi Bicfalvi. Şi Tătăruşanu. Astea sunt hotărârile luate de mine. Bicfalvi e un jucător valoros şi m-am gândit să-l motivez, să-l fac rău. Nu o să fac eu echipa, dar eu o să-i zic câţiva care trebuie să joace, Bicfalvi, Tătăruşanu, Gardoş, Surdu, Bănel Nicoliţă”. Aşa se explică titlul acestui material şi aşa a ajuns cel mai titrat şi iubit club de fotbal din România subiect de amuzament.

Olăroiu l-a refuzat pe Gigi
Primul nume avansat de Gigi Becali pentru posibila preluarea a postului de antrenor principal al Stelei, Cosmin Olăroiu, a anunţat ieri că nu va reveni pe banca tehnică a „roş-albaştrilor”. „Respect clubul Steaua foarte mult. Am avut o perioadă extraordinară la acest club, acolo am copilărit, dar nu voi veni acum. Am motivele mele, pe care nu vreau şi nu e normal să le fac publice. Eu nu cred că-i problemă de antrenor la Steaua. Nu s-au răcit relaţiile mele cu Gigi Becali, doar că am puncte de vedere diferite cu cele ale lui. În viitorul apropiat, sigur nu vin la Steaua. Sunt foarte aproape să semnez din nou cu o echipă din lumea arabă”, a declarat Cosmin Olăroiu. „I-aş îndeplini toate dorinţele dacă ar veni”, spunea Gigi Becali.

Cârţu, aproape de Ghencea
Evenimentele halucinante din Ghen­cea par să se fi încheiat cu posibila numire în funcţia de antrenor a lui Sorin Cârţu (foto), aflat momentan liber de contract. Ultima oară la CFR Cluj, de unde a fost demis după elimi­na­rea din Europa şi din cauza ieşirii ne­controlate de la Basel, unde a spart cu picioarele plexiglasul băncii de re­zer­ve, antrenorul în vârstă de 55 de ani ar putea fi prezentat chiar azi. Cârţu se află în relaţii foarte bune de ami­ciţie cu Gigi Becali, însă anul trecut a avut contre verbale dure cu ma­nagerul sportiv al Stelei, Mihai Stoi­ca. În aceste condiţii, numirea lui Cârţu ar putea însemna un nou motiv pentru care „MM” să-şi dorească despărţirea de „roş-albaştri”. Tot ieri, demisionarul Marius Lăcătuş a acordat o declaraţie pentru site-ul oficial al Stelei, în care a explicat motivele demisiei. „În urma celor întâmplate la meciul cu FC Braşov am decis să-mi dau demisia din funcţia de antrenor principal al echipei. Le urez multă baftă băieţilor în viitor şi le doresc să obţină rezultate cât mai bune. Pe această cale îi rog pe suporteri să fie alături de echipă, pentru că Steaua are mare nevoie de ei. Îmi cer scuze pentru această umilinţă tutu­ror suporterilor pentru cea mai neagră zi din viaţa mea de fotbalist, dar şi ca antrenor!”. Lăcătuş urmează să plece în această săptămână înapoi în Spania, acolo unde va petrece un timp lângă familie.

×
Subiecte în articol: fotbal intern