x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Strategie pentru finala Cupei

Strategie pentru finala Cupei

de Mihai Igirosanu    |    28 Apr 2011   •   21:01
Strategie pentru finala Cupei

162873-intact-imagesgazeta-sporturilorlorand-vakarcs20110228155014038.jpgÎncă o manevră gândită, probabil, de conducătorii Stelei a fost deconspirată chiar de patronul Gigi Becali. Acesta a anunţat ieri că Marcel Popescu este începând de ieri noul director sportiv al roş-albaştrilor, în locul lui Narcis Răducan, care va rămâne, totuşi, în staff-ul tehnic. Principalul motiv al mişcării a fost explicat, involuntar sau nu, de acelaşi Becali. „Marcel Popescu e în relaţii bune şi e impresarul lui Conceicao, aşa am înţeles.

Îl recomandă faptul că a făcut din Braşov o echipă care joacă cel mai frumos fotbal. Ei şi cu Pandurii Târgu-Jiu. Ce înseamnă asta? Conceicao şi ăla de la Pandurii sunt antrenori. Mie de ăia îmi place. Iei de colo, de colo şi faci o echipă care combină frumos, asta e mână de antrenor. Din nimic a făcut bici şi ăla la Braşov şi ăla la Târgu-Jiu. Cum fac, bă, ăia şi noi nu putem? 150 de jucători am luat şi tot nu facem aşa. Dar o să facem din vară”, a explicat finanţatorul sau creditorul Stelei. Apoi, întrebat dacă Antonio Conceicao ar putea să preia Steaua din vară, a mai completat „misterios”: „Bine, mă, mai bine nu vă spuneam!”.

Pentru că nici chiar Gigi Becali nu poate sau nu ştie să dezvăluie tot, aducerea lui Marcel Popescu şi, mai apoi, cea a lui Conceicao, lăudat de Becali, pică la puţine zile înaintea returului se­mifinalei de Cupa României, dintre FC Braşov şi Steaua. Deşi este deja împământenită în campionatul nostru, manevra este menită, probabil, să înlesnească drumul roş-albaş­trilor către finala celei de-a doua competiţii interne. Altfel, Jandarmeria Română a dictat ieri şi două sancţiuni „extrem de dure” după derby-ul Steaua – Dinamo. A sancţionat clubul Steaua cu suma de 50.000 de lei, iar firma de pază Shelter Security cu fabuloasa sumă de 500 de lei. Încă nimic despre vina jucătorilor dinamovişti sau despre faptul că jandarmii sau bodyguarzii n-au avut nici o reacţie în momentul în care fularele pline cu materiale pirotehnice zburau dinspre fotbaliştii lui Dinamo spre suporterii din colţul de peluză.

 

Becali instigă fanii
Gigi Becali a oferit ieri şi declaraţii periculoase, care pot fi incluse le­jer la capitolul instigare la vio­len­ţă. Patronul Stelei a decla­rat că es­te hotărât să mute formaţia „roş-albastră” pe noul stadion na­ţio­nal din sezonul viitor, dar ad­mite că şi-ar putea schimba deci­zia dacă fanii de la Peluza Sud îşi vor cere iertare sau dacă vor fi „liniştiţi” de cei din Peluza Nord. „Dacă ăia de la Sud vin cu pancarte «Iartă-ne nea Gigi, rămâi în Ghen­cea!”, nu­mai aşa rămân. Vă jur că numai aşa rămân. Poate văd pancarte, dar nu cred, nu mai am încredere în ei. Trebuie să facă ei curăţenie, cei de la Nord sunt vreo 3.000-4.000. Nu că fac instigare. Dacă ei mizează pe bătăi, să se bată ei 300 cu ăştia 3.000. Să ve­dem care sunt mai puternici, ăştia ai mei de la Nord sau ăia 300 de la Sud. Să-i bată pe ăia şi să-i liniş­tească. Sau să nu-i mai lase ei”, a spus Becali.

×
Subiecte în articol: fotbal intern