x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Unirea, în moarte clinică

Unirea, în moarte clinică

de Mihai Igirosanu    |    16 Aug 2010   •   00:00
Unirea, în moarte clinică
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

După plecarea lui MM Stoica, fosta campioană a rămas şi fără directorul sportiv Narcis Răducan.



Castelul construit de tandemul Dan Petrescu-Mihai Stoica la Urziceni este foarte aproape de a se prăbuşi. Din echipa care câştiga campiona­tul în urmă cu două sezoane şi care uimea pe toată lumea prin cele 8 puncte realizate în precedenta ediţie a Ligii Campionilor a mai rămas doar o umbră.

După înfrân­gerea de la Târ­gu-Mureş, ialomiţenii au pierdut şi sâmbătă, 0-1, acasă, contra nou-promovatei Universitatea Cluj, iar perspectivele sunt cenuşii. Imediat după jocul pierdut cu ardelenii, directorul sportiv al Unirii, Narcis Răducanu, a demisionat: "Am încheiat înţelegerea cu Unirea Urziceni. Mi-am analizat foarte bine situaţia în ultimele zile şi, din păcate, din postura în care mă aflu nu pot schimba ceva esenţial spre binele echi­pei în perioada imediat urmă­toare. Vreau să-i mulţumesc dom­nului Bucşaru, lui MM Stoica, colegilor de birou şi jucătorilor pentru mo­mentele frumoase din aceşti doi ani. Le doresc toate cele bune şi ei ştiu foarte bine că sunt sincer", a confirmat Răducanu.

Neplătiţi de câ­te­va luni şi sătui de promisiunile pa­tronilor, majoritatea jucătorilor sunt mai mult cu gândul la viitoarele destinaţii. Şi antrenorul israelian Rony Levy se află şi el aproape de abdica­re, fiind şi cu moralul la pă­mânt. "Sunt supărat, Clujul se pare că şi-a dorit mai mult victoria. Psihicul ju­că­torilor mei este la pământ, când intri pe teren trebuie să joci. Ar fi simplu pentru mine să plec, dar vreau să lupt pentru ca echipa să-şi revină. Poate şi plecarea lui MM Stoica, dar şi criza financiară au afectat echipa. Spiritul Unirii e la pământ. E dificil să spun dacă voi părăsi Urziceniul. Dacă mă întrebaţi acum, nu putem trece de Split", a declarat tehnicianul după înfrângerea cu "U" Cluj. La rândul său, căpita­nul George Galamaz a de­clarat: "Din păcate, după trei ani de realizări trecem printr-o pasă proastă, care sper să se termine cât mai cu­rând. MM a fost mereu alături de noi, dar noi trebuie să ne facem treaba în conti­nuare şi fără el".


Arlauskis, spre Rubin Kazan
Primul jucător al Unirii ca şi transferat este portarul lituanian Giedrius Arlauskis. Acesta şi-a dat deja acordul pentru a juca la fosta campioană a Rusiei, Rubin Kazan, dar tranzacţia nu este încă perfectată, deoarece clu­burile nu se înţeleg din punct de vedere financiar. Unirea solicită 1,5 mili­oane de euro plus TVA, în timp ce ruşii oferă doar 1 milion plus TVA. Fiind la curent cu problemele financiare ale românilor, cei de la Rubin nu se grăbesc să mărească oferta.


HAJDUK SPULBERĂ TOT
Adversara Unirii din play-off-ul Europa League, Hajduk Split, este într-o formă de zile mari. În ultima etapă de campionat, echipa care în turul precedent a eliminat-o pe Dinamo s-a impus cu un categoric 5-0 pe terenul celor de la Inter Zapresici. Eroul meciului a fost marea speranţă a fotbalului croat, Ante Vukusici, care a reuşit o "dublă" în minutele 22 şi 25. Celelalte goluri ale lui Hajduk au fost reuşite de Anas Sharbini ('15), Tomasov ('16) şi Cop ('66). Echipa antrenată de Stanko Poklepovici a evoluat în formula: Subasici - Oremus ('38 Vejici), Maloca, Buljat, Jozinovici - Brkljaca ('69 Andrijasevici), Trebotici - Tomasov ('60 Cop), Ibricici, An. Sharbini - Vukusici.

×
Subiecte în articol: liga i