x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Valentino Rossi va alerga din 2011 pentru Ducati

Valentino Rossi va alerga din 2011 pentru Ducati

21 Iul 2010   •   00:00
Valentino Rossi va alerga din 2011 pentru Ducati
Sursa foto: /Reuters

Campionul mondial en titre la MotoGP, italianul Valentino Rossi, va părăsi la sfârşitul acestui sezon echipa Fiat Yamaha şi va trece la Ducati.

Potrivit ziarului spaniol AS, "Il Dottore" ar fi semnat deja cu team-ul italian, care îi va plăti în cei doi  ani de contract 28 de milioane de euro. Valentino, care aleargă de 6 ani pentru echipa de uzină a  celor de la Yamaha, şi-a manifestat intenţia de a-i părăsi pe niponi încă de anul trecut, când le-a sugerat oficialilor Yamaha că ar trebui să aleagă între el şi coechipierul său, spaniolul Jorge Lorenzo, actualul lider al clasamentului general cu 185 de puncte.

Sextuplu campion mondial la clasa regină în motomondialul de viteză (n.n. - el mai are un titlu la fosta clasă 500 cmc), Rossi nu a confirmat, dar nici negat această informaţie, mulţumindu-se să declare că viitorul său va fi cunoscut la Brno, unde pe 16 august va avea loc Marele Premiu al Cehiei.

Revenit după o absenţă de mai bine de o lună cauzată de dubla fractură de tibie şi peroneu suferită în Spania, Valentino Rossi a terminat pe locul 4 in MP al Germaniei, desfăşurat în weekend-ul precedent la Sachsenring. Italianul ocupă locul 5 în clasamentul general cu 74 de puncte.

Venirea lui Rossi  la Ducati va însemna plecarea australianului Casey Stoner, care începând cu anul viitor va concura pentru echipa Repsol Honda.

×
Subiecte în articol: special observator stiri