x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Antrenorul echipei de U21 a Italiei a demisionat

Antrenorul echipei de U21 a Italiei a demisionat

25 Iun 2019   •   16:38
Antrenorul echipei de U21 a Italiei a demisionat

Selecţionerul naţionalei de tineret a Italiei, Luigi Di Biagio, a demisionat după ce echipa sa a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 care se desfăşoară în această perioadă în Italia şi San Marino, a anunţat Corriere dello Sport.
"De la 1 iulie nu voi mai fi selecţioner. Experienţa mea se încheie aici", a declarat Di Biagio, un fost mijlocaş în vârstă de 48 de ani, cu 31 de selecţii la prima reprezentativă a Italiei.
Italia a ocupat locul 2 în Grupa A a Campionatului European Under-21 şi a nu a reuşit să fie cea mai bună echipă clasată pe locul 2, ratând calificarea în semifinale. În această fază a competiţiei, România va întâlni Germania, deţinătoarea titlului, iar Spania va primi replica Franţei.
"Nu pot să fiu mulţumit, dar nu a fost un faliment", a spus Di Biagio după eşecul înregistrat la aceste Europene.
Di Biagio a fost numit la cârma naţionalei de tineret în 2013 în locul lui Devis Mangia, cel care avea s-o pregătească pe Universitatea Craiova între 2017 şi 2019. Într-un mandat mult mai scurt (2012-2013), Mangia a reuşit calificarea în finala Europenelor de tineret din 2013, pierdută în faţa Spaniei. Di Biagio a avut rezultate mai slabe: semifinale la Europenele din 2017 şi eliminare în faza grupelor la turneele finale din 2015 şi 2019, ultimul pe teren propriu.
Di Biagio a fost selecţioner interimar la Squadrei Azzurra în 2018, pentru două meciuri amicale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: italia