x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Barcelona datorează peste 200 de milioane de euro în taxe de transfer

Barcelona datorează peste 200 de milioane de euro în taxe de transfer

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   23:00
Barcelona datorează peste 200 de milioane de euro în taxe de transfer
Sursa foto: Hepta

Barcelona ar datora peste 200 de milioane de euro în taxe de transfer către cluburi precum Leeds, Manchester City și Bayern Munchen pentru jucători precum Raphinha, Ferran Torres și Robert Lewandowsk, relatează publicația Goal.

Giganții din Liga au continuat să cheltuiască bani grei pe transferuri scumpe, în ciuda dificultăților financiare mult mediatizate. Aceste dificultăți i-au împiedicat să convină un nou contract cu Lionel Messi în 2021, ceea ce a dus la plecarea argentinianului la Paris Saint-Germain.

Barca a găsit modalități de a pune la punct alte tranzacții, dar publicația spaniolă ARA raportează că are datorii consistente în contul transferurilor. Blaugrana trebuie să achite puțin sub 90 de milioane de euro în următoarele 12 luni, dar va mai avea de plătit încă 120 de milioane de euro către Leeds, City, Bayern și Sevilla după acest moment.

Se pare că Barca este pe punctul de a plăti lui Ajax 16 milioane de euro pentru Frenkie de Jong, în timp ce sume mici sunt încă datorate în urma contractelor pentru Neto Muraua, Jean-Clair Todibo, Emerson Royal, Junior Firpo și Miralem Pjanic. În cazul lui Pjanic, gruparea catalană trebuie să trimită bani către patru cluburi diferite.

Pe termen scurt, Barca datorează 24 de milioane de euro lui Leeds pentru Raphinha, 13 milioane de euro lui City pentru Ferran Torres și 10 milioane de euro lui Bayern pentru Lewandowski, urmând ca pe termen lung să fie plătite alte tranșe de 38 de milioane de euro, 26 de milioane de euro și 21 de milioane de euro în cadrul acestor tranzacții.

De asemenea, blaugrana trebuie să mai găsească încă 36 de milioane de euro pentru Jules Kounde, având totuși și de încasat sume de bani de la Sporting și Atletico Madrid pentru Francisco Trincao și Antoine Griezmann.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: barcelona transferuri datorii