x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Xavi suspendat două etape în La Liga

Xavi suspendat două etape în La Liga

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   23:30
Xavi suspendat două etape în La Liga
Sursa foto: Hepta

Antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a primit o suspendare în urma cartonașului roșu primit în timpul victoriei echipei catalane cu 3-0 în fața lui Atletico Madrid, în La Liga. Suspendarea expiră chiar înainte de confruntarea din El Clasico, cu Real Madrid.

Comisia de Competiții l-a condamnat pe Xavi la două meciuri de suspendare, condorm publicației spaniole SPORT. Din cauza protestelor repetate la adresa unor decizii de arbitraj, tehnicianul în vârstă de 44 de ani a fost eliminat în timpul primei reprize a meciului de pe Wanda Metropolitano.

După ce a primit primul cartonaș galben, Xavi a fost eliminat câteva minute mai târziu pentru că a continuat să își exprime dezaprobarea față de mai multe decizii ale arbitrului.

Din cauza faptului că Xavi este recidivist, existau temeri că ar putea primi o suspendare de trei meciuri, ceea ce l-ar împiedica să fie prezent pe margine la meciul împotriva lui Real Madrid din aprilie.

Cu toate acestea, având în vedere că a primit doar o suspendare de două meciuri, el va fi eligibil pentru a sta pe banca de rezerve pentru acel meci, care va fi ultimul împotriva Madridului în calitate de antrenor al Barcelonei.

În plus, Xavi a mai fost amendat cu 600 de euro, iar clubul va trebui să plătească și o penalizare de 700 de euro.

Potrivit Barca Noticias, în cei trei ani în care a fost antrenor al Barcelonei, Xavi a primit 24 de cartonașe galbene în La Liga, adică un cartonaș galben la fiecare 5,5 meciuri de campionat. În cariera sa de 928 de meciuri a primit cartonașe galbene într-un ritm mult mai scăzut ca jucător, primind un cartonaș galben la fiecare 13 meciuri.

Această ultimă suspendare face ca Xavi să rateze meciurile echipei catalane cu Las Palmas, la Montjuic, și Cadiz, în deplasare, înainte de a reveni pe banca de rezerve pentru Clasico împotriva lui Real Madrid, pe 21 aprilie.

Cu toate acestea, el va conduce de pe banca de rezerve în cupele europene, în prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, în care Barca joacă împotriva lui Paris Saint-Germain, pe 10 aprilie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: xavi etape la liga