x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia, a doua echipă de la Cupa Mondială ce și-a asigurat prezența în optimile de finală

Brazilia, a doua echipă de la Cupa Mondială ce și-a asigurat prezența în optimile de finală

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2022   •   20:30
Brazilia, a doua echipă de la Cupa Mondială ce și-a asigurat prezența în optimile de finală
Sursa foto: Twitter/Player Packs

Brazilia – Elveția, capul de afiș al ultimei zile cu meciuri din etapa a doua a fazei grupelor s-a încheiat luni cu victoria, 1-0, a Selecao, în ultima partidă a Grupei G, de la Cupa Mondială, disputată pe Stadium 974, din Doha. Brazilia și-a asigurat prezența în oprimile de finală.

Brazilia și Elveția au făcut o primă repriză fără goluri, cu un joc complicat și mai multe pase greșite de ambele părți.

În minutul 27, Vinicius Junior a reluat din voleu o centrare superbă a lui Raphinha, dar portarul elvețian Yann Sommer a reușit să respingă cu siguranță șutul brazilianului.

Tot Sommer s-a evidențiat, patru minute mai târziu, apărând un șut bine plasat al lui Raphinha, menținând scorul de 0-0 la pauză.

În primul sfert de oră al reprizei secunde, cele două echipe s-au tatonat reciproc, jocul fiind unul fad, la mijlocul terenului, cu destul de multe faulturi și greșeli, dar cu un ușor plus ofensiv pentru brazilieni.

În minutul 64, Vinicius Junior a reușit să marcheze după o pasă venită de la Casemiro, însă golul a fost anulat pentru un offside anterior la Richarlison.

Guimaraes l-a pus din nou la încercare, în minutul 82, pe Sommer, care nu mai putut para însă execuția lui Casemiro, două minute mai târziu, acesta marcând singurul gol al unei pertide în care niciuna din echipe nu a excelat.

Brazilia și-a asigurat calificarea în optimi, cu cele 6 puncte acumulate, alăturându-se Franței, ca singurele două echipe care au acces în fazele eliminatorii.

Elveția rămâne cu 3 puncte și are nevoie de o victorie în meciul cu serbia pentru a fi 100 la sută sigură de calificare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: brazilia cupa mondială optimi de finala