x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia rămâne lideră în clasamentul mondial FIFA. România e pe 53

Brazilia rămâne lideră în clasamentul mondial FIFA. România e pe 53

06 Oct 2022   •   18:14
Brazilia rămâne lideră în clasamentul mondial FIFA. România e pe 53

Clasamentului mondial FIFA a suferit ultima modificare înainte de începerea Cupei Mondiale de luna viitoare. Brazilia și-a mărit avansul în fruntea clasamentului, iar Spania a coborât sub Italia. Naționala României a urcat un loc, de pe 54 pe 53.

 

Brazilia, singura echipă care a participat la toate finalele Cupei Mondiale, va aborda turneul de luna viitoare din Qatar în căutarea unui al șaselea titlu, o performanță record.

Va face acest lucru cu un avans mai mare în fruntea clasamentului, după ce victoriile în amicale cu Ghana și Tunisia au mărit diferența față de Belgia, ocupanta locului al doilea, care a pierdut în fața Olandei în Liga Națiunilor.

Argentina, marea rivală a Braziliei, a rămas pe locul trei, cu Franța, campioana mondială, pe locul patru, și Anglia, vicecampioana Euro 2020, pe locul cinci.

Vești bune pentru Italia, care nu a reușit să se califice din nou la turneul final al Cupei Mondiale. Naționala din „cizmă” a urcat deasupra Spaniei pe locul șase.

Alte echipe care vor participa la Cupa Mondială și au urcat în clasament sunt Croația, care a urcat trei locuri, până pe 12, Iranul cu o urcare de două locuri, până pe 20, și Serbia, care a urcat pe 21.

Reprezentativa României, condusă de Edward Iordănescu a urcat un loc, de pe 54 pe 53, față de clasamentul lunii august.

 

(sursa: Mediafax)

×