x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Canada blochează proiectul unei mine de aur

Canada blochează proiectul unei mine de aur

28 Iun 2018   •   07:56
Canada blochează proiectul unei mine de aur

Guvernul federal canadian a blocat construcţia minei de aur şi cupru Ajax din Columbia Britanică din cauza "efectelor negative importante asupra mediului" pe care le-ar provocat.

 

Proiectul minei sub cerul liber din apropiere de Kamloops (vest), de 1.700 de hectare, avansat de grupul polonez KGHM, a fost deja respins anul trecut de guvernul provinciei ca urmare a unui studiu ce arăta impactul nefast asupra mediului pe care l-ar fi avut mina dacă ar fi fost construită.

"Proiectul este susceptibil să antreneze efecte negative importante asupra mediului care nu pot fi justificate în circumstanţele actuale", a anunţat guvernul federal într-un comunicat.

Această decizie se bazează în special pe consultările cu populaţia autohtonă locală şi pe o evaluare a emisiilor de gaze cu efect de seră asociate proiectului.

Guvernul canadian a aprobat în schimb miercuri construcţia în Quebec a unei alte mine de aur şi cupru sub cerul liber, Akasaba Vest, a grupului canadian Agnico Eagle.

Proiectul Akasaba Vest nu este de natură "să provoace direct efecte negative importante asupra mediului, din cauza dimensiunii sale relativ mici şi a duratei scurte de viaţă", potrivit guvernului. AGERPRES

×