x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Scoția condamnă „violența, vandalismul și comportamentul antisocial" al fanilor lui Celtic Glasgow

Scoția condamnă „violența, vandalismul și comportamentul antisocial" al fanilor lui Celtic Glasgow

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   00:20
Scoția condamnă „violența, vandalismul și comportamentul antisocial" al fanilor lui Celtic Glasgow
Sursa foto: Hepta

Guvernul scoțian condamnă „violența, vandalismul și comportamentul antisocial" din timpul sărbătoririi la Glasgo a titlului câștigat de Celtic. Comentariile ministrului pentru siguranța comunității au fost făcute înaintea finalei Cupei Scoției dintre Celtic și Rangers, de sâmbătă.

Guvernul scoțian a condamnat "violența, vandalismul și comportamentul antisocial" care au avut loc în Glasgow, în timp ce fanii fotbalului s-au adunat pentru a sărbători câștigarea titlului de campion de către Celtic.

Aproximativ 25.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul orașului pentru a marca ridicarea trofeului Scottish Premiership de către Hoops - pentru al treilea sezon consecutiv.

Pe parcursul zilei, poliția scoțiană a efectuat 19 arestări pentru diverse infracțiuni, iar anchetele sunt încă în curs de desfășurare în legătură cu o serie de incidente.

Forțele de ordine au declarat că patru ofițeri de poliție au fost răniți în timpul tulburărilor și au primit îngrijiri medicale.

Comisarul John Menzies a declarat că tulburările au inclus utilizarea de articole pirotehnice și infracțiuni legate de alcool.

Suporterii au fost văzuți cocoțați în vârful semafoarelor din jurul Glasgow Cross și Trongate.

Într-o stație de autobuz erau oameni înghesuiți pe acoperiș, în timp ce consiliul a închis drumurile, invocând o „adunare mare de fani ai fotbalului".

Autoritatea locală a fost nevoită să curețe „o cantitate substanțială de gunoaie, resturi și sticlă spartă", iar costul reparațiilor pentru infrastructura deteriorată este încă necunoscut.

Liderul Consiliului municipal din Glasgow, Susan Aitken, a catalogat sărbătorile ca fiind „deprimante și inacceptabile", în timp ce a mulțumit echipelor de salubritate pentru curățenia făcută peste noapte.

Marți, în parlamentul scoțian, ministrul pentru siguranța comunității, Siobhian Brown, a declarat, citat de Sky News: „Guvernul scoțian condamnă incidentele de violență, vandalism și comportament antisocial care au avut loc sâmbătă în Glasgow.

„Orice amenințare la adresa siguranței publice și orice pagubă provocată de dezordine este pur și simplu inacceptabilă".

Brown a mulțumit tuturor celor implicați în curățenie și a declarat că „marea majoritate a fanilor sunt bine crescuți".

Comentariile sale au fost făcute înainte de meciul din finala Cupei Scoției dintre Celtic și Rangers, care va avea loc sâmbătă pe Hampden Park din Glasgow.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: violenta celtic glasgow