x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Corvinul Hunedoara vs Paksi în Europa League: Duel de foc în primul tur preliminar

Corvinul Hunedoara vs Paksi în Europa League: Duel de foc în primul tur preliminar

de Vali Deaconescu    |    18 Iun 2024   •   17:15
Corvinul Hunedoara vs Paksi în Europa League: Duel de foc în primul tur preliminar

Corvinul Hunedoara se pregătește să întâlnească formația Paksi din Ungaria în primul tur preliminar al Europa League. Echipa românească, supranumită „Echipa de sub furnale”, va disputa prima manșă în deplasare pe 11 iulie, urmând ca returul să aibă loc la Sibiu, o săptămână mai târziu.

Paksi, echipă fondată în 1952, a avut o performanță remarcabilă în sezonul precedent, terminând pe locul secund în OTP Bank Liga. Formația maghiară a devansat echipe de renume precum Academia Puskas și MOL Fehervar, în timp ce Ferencvaros a terminat pe primul loc, la 16 puncte distanță de Paksi. De asemenea, Paksi a câștigat Cupa Ungariei, învingând pe Ferencvaros în finală, după două reprize de prelungiri.

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, valoarea totală a lotului celor de la Paksi este estimată la aproximativ 8,5 milioane de euro. Un aspect notabil este că toți jucătorii echipei sunt de etnie maghiară. Aceasta va fi a doua participare istorică a echipei Paksi în cupele europene, după cea din sezonul 2011-2012, când au ajuns până în al treilea tur preliminar al Europa League.

×
Subiecte în articol: Corvinul Hunedoara Paksi Europa League