x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Dubla lui Haaland o aduce pe Man City la un pas de titlu

Dubla lui Haaland o aduce pe Man City la un pas de titlu

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2024   •   11:15
Dubla lui Haaland o aduce pe Man City la un pas de titlu

Dubla lui Erling Haaland a adus-o pe Manchester City la o distanță foarte mică de un al patrulea titlu consecutiv, fără precedent în Premier League. City a învins marți în deplasare pe Tottenham Hotspur cu 2-0. Portarul de rezervă al cetățenilor a fost eroul meciului, cu o intervenție decisivă.

Norvegianul a deschis scorul în debutul reprizei a doua și i-a liniștit pe fanii lui City în minutele suplimentare de joc, când a transformat un penalty pentru al 27-lea său gol în campionat în acest sezon.

City nu reușise să câștige un punct sau să înscrie un gol în primele patru vizite în campionat pe noul stadion al lui Tottenham, dar a pus capăt acestui ghinion în timp util, spre bucuria suporterilor săi.

City-ul lui Pep Guardiola are 88 de puncte față de cele 86 ale lui Arsenal și va avea garanția că va deveni prima echipă care va câștiga patru titluri la rând în Anglia dacă va învinge pe West Ham United acasă, duminică, atunci când Arsenal trebuie să învingă pe Everton și să spere la un eșec al cetățenilor.

A fost departe de a fi seara celor de la City, din perspectiva jocului presta, oamenii lui Guardiola fiind acum datori celor câteva parade cruciale ale portarului de rezervă Stefan Ortega în a doua repriză. Una dintre ele fiind aproape miraculoasă, prin care l-a bolcat pe Son Heung-min cu puțin timp înainte ca penalty-ul lui Haaland să aducă liniște și certitudinea că cetățenii au soarta titlului în propriile mâini.

"Astăzi a fost incredibil, caracterul. Știm că nu a fost cel mai bun meci, dar trebuie să vorbim despre înlocuiri", a declarat mijlocașul lui City, Rodri. "Stefan Ortega a fost pur și simplu incredibil, iar noi avem cel mai bun portar din lume. Știm că nu s-a terminat încă. Avem nevoie de oamenii din spatele nostru".

Înfrângerea a pus capăt micilor speranțe ale lui Tottenham de a termina pe locul patru și de a se califica în Liga Campionilor, deși a fost un rezultat aparent bine primit de unele părți ale fanilor lor, care nu au vrut să-și vadă echipa evitând înfrângerea și oferind un cadou esențial pentru câștigarea titlului marilor rivali de la Arsenal.

City este acum neînvinsă în 22 de meciuri de campionat și a arătat din nou că este maestră în a ține pasul în cursa pentru titlu - vânând neîncetat Arsenal, care s-a dovedit mult mai rezistentă decât în duelul din sezonul trecut cu City.

„Trebuie să mai câștigăm încă un meci pentru a câștiga titlul", a spus Guardiola. „Ortega ne-a salvat, altfel Arsenal ar fi fost campioană".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: man city erling haaland