x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international EURO 2024: Lewandowski va juca probabil în al doilea meci al Poloniei, cu Austria

EURO 2024: Lewandowski va juca probabil în al doilea meci al Poloniei, cu Austria

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2024   •   22:30
EURO 2024: Lewandowski va juca probabil în al doilea meci al Poloniei, cu Austria
Sursa foto: Hepta

Atacantul Robert Lewandowski (FC Barcelona), care a suferit o accidentare musculară la ultimul meci de verificare al naţionalei de fotbal a Poloniei, cu Turcia (2-1), va juca "probabil" în al doilea meci de la EURO 2024, cu Austria, după ce va rata primul meci, cu Olanda, de duminică, a precizat selecţionerul Michal Probierz, citat de EFE.

Cel mai bun marcator al echipei Poloniei, cu 82 de goluri în 151 de meciuri, va rata meciul cu Olanda, programat duminică la Hamburg, din cauza unei întinderi musculare, dar recuperarea sa decurge bine şi vineri s-a antrenat separat.

"Estimarea noastră este că el va fi apt de joc la meciul cu Austria, de vineri 21 iunie, pe Stadionul Olimpic din Berlin", a spus selecţionerul într-o conferinţă de presă.

"Este doar o accidentare uşoară şi sperăm că nu vor exista probleme", a declarat selecţionerul polonez Michal Probierz, referindu-se la jucătorul echipei spaniole FC Barcelona.

Căpitanul şi cel mai bun marcator al naţionalei poloneze a ieşit din joc în minutul 32 al partidei cu Turcia, după ce a acuzat dureri la genunchiul drept.

Mai gravă pare să fie însă situaţia lui Karol Swiderski, partenerul din atac al lui Lewandowski, care a fost la rândul său nevoit să iasă de pe teren în minutul 12, după ce s-a accidentat la gleznă în timp ce sărbătorea golul prin care a reuşit deschiderea scorului în faţa turcilor.

Selecţionerul polonez a pierdut deja un alt atacant, Arkadiusz Milik, accidentat vinerea trecută în timpul primului meci de pregătire, împotriva Ucrainei (3-1).

Polonia face parte din Grupa D la EURO 2024, urmând să debuteze în competiţie duminică, împotriva Olandei. Austria şi Franţa sunt celelalte adversare din faza grupelor.

×
Subiecte în articol: Lewandowski austria