x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fanii exuberanți ai lui Olympiakos sărbătoresc o victorie istorică

Fanii exuberanți ai lui Olympiakos sărbătoresc o victorie istorică

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2024   •   11:00
Fanii exuberanți ai lui Olympiakos sărbătoresc o victorie istorică
Sursa foto: Hepta

Câteva mii de fani ai lui Olympiakos s-au adunat miercuri noaptea în Pireu pentru a sărbători victoria echipei lor și primul trofeu european istoric pentru un club grec. Olympiakos a învins-o pe Fiorentina în prelungiri, cu un gol marcat de Ayoub El Kaabi, pe stadionul Agia Sophia, al rivalei AEK.

Orașul portuar Pireu, aflat la periferia Atenei, unde își are sediul Olympiakos, s-a transformat rapid într-un spectacol de artificii și nuanțe purpurii, în timp ce suporterii au început să sărbătorească.

„Am trăit în sfârșit ceea ce generația noastră aștepta. Sperăm ca următoarea generație să fie la fel de norocoasă ca a noastră", a declarat Giannis Christodoulou, fan Olympiakos, citat de Reuters.

„O dată în viață, sunt foarte bucuros, este fantastic", a adăugat un alt fan al lui Olympiakos, Diamantis Diamantopoulos.

Victoria istorică a stârnit bucuria majorității grecilor, inclusiv a premierului Kyriakos Mitsotakis. Fanii au sărbătorit aplaudând, scandând sloganuri și fluturând steagurile Olympiakos în orașele din întreaga țară, potrivit presei locale.

„O adevărată legendă! Olympiakos câștigă Liga Conferințelor și face istorie! O noapte uimitoare pentru clubul în sine, dar și pentru fotbalul grec în ansamblu. Felicitări!", a scris Mitsotakis pe platforma de socializare X.

La Florența, fanii Fiorentinei, care urmăreau meciul pe ecranele mari de pe stadionul Artemio Franchi, au trăit o nouă dezamăgire, echipa suferind a doua înfrângere consecutivă în finala Ligii Conferințelor Europa și înfrângerea din finala Cupei Italiei din sezonul trecut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olympiakos fani