x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fosta finalistă Europa League de acum 4 ani nu va participa în nicio competiție în sezonul 2019-2020

Fosta finalistă Europa League de acum 4 ani nu va participa în nicio competiție în sezonul 2019-2020

04 Iul 2019   •   18:50
Fosta finalistă Europa League de acum 4 ani nu va participa în nicio competiție în sezonul 2019-2020

Echipa ucraineană de fotbal FC Dnipro, finalista Europa League în 2015, club înfiinţat în 1918, nu va disputa nicio competiţie în noul sezon din cauza gravelor probleme cu care se confruntă, scrie ziarul spaniol AS.

Problemele au început când patronul clubului, Igor Kolomoiski, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina, a încetat să investească în echipa din oraşul care până în 2016 s-a numit Dnipropetrovsk. Restanţele financiare către antrenorul spaniol Juande Ramos şi staff-ul său au făcut ca Dnipro să fie exclusă din competiţiile europene în sezonul 2016-2017 şi să fie penalizată de federaţia ucraineană cu 12 puncte.

Situaţia s-a deteriorat din cauza relaţiei proaste dintre Kolomoiski şi cel care a fost până în luna mai şeful statului, Petro Poroşenko, şi a conflictului dintre Ucraina şi Rusia. Datoriile clubului au tot crescut şi nu a mai avut cine să le plătească, cei mai buni jucători au plecat şi au urmat mai multe retrogradări şi o nouă depunctare, echipa ajungând să joace în divizia a patra, de amatori.

În sezonul trecut, lotul a fost alcătuit din jucători foarte tineri, unul fiind la vârsta junioratului. În această vară, clubul a anunţat că nu îşi permite să se înscrie în viitorul sezon competiţional.

În 2015, Dnipro a fost învinsă în finala Europa League de gruparea spaniolă Sevilla (2-3). Dnipro a fost de două ori campioană a URSS, în 1983 şi 1988.

Un fost atacant al echipei, Roman Zozulia, acum la echipa spaniolă Albacete, a înfiinţat în 2017 clubul numit FC Dnipro-1, cu ajutorul politicianului ucrainean Iuri Bereza. Mai mulţi jucători s-au alăturat proiectului lui Zozulia. După numai doi ani, echipa înfiinţată de Zozulia a promovat în prima divizie, iar Dnipro a dispărut.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: europa league dnipro