x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Emmanuel Macron le-a înmânat Legiunea de onoare campionilor mondiali din 2018

Fotbal: Emmanuel Macron le-a înmânat Legiunea de onoare campionilor mondiali din 2018

04 Iun 2019   •   20:15
Fotbal: Emmanuel Macron le-a înmânat Legiunea de onoare campionilor mondiali din 2018

Preşedintele Emmanuel Macron le-a înmânat marţi Legiunea de onoare componenţilor naţionalei Franţei care au câştigat Cupa Mondială 2018, scrie France Football.

În timpul ceremoniei de decernare a Legiunii de onoare, la Palatul Elysee, Emmanuel Macron a ţinut un lung discurs, revenind asupra importanţei fiecăruia dintre cei 23 de jucători în timpul Mondialului. 

Şeful statului a profitat de această ocazie pentru a-l tachina pe Paul Pogba. Oprindu-se în dreptul mijlocaşului lui Manchester United, el a salutat, nu fără ironie, temperamentul "liniştit, aşezat şi taciturn" al jucătorului. Cuvintele lui Macron l-au făcut să râdă pe Pogba, dar şi pe vecinul acestuia, Adil Rami.

Înaintea ceremoniei de la Palatul Elysee, Macron s-a deplasat în cantonamentul de la Clairefontaine, pentru a vizita selecţionata feminină a Franţei, cu trei zile înaintea meciului de deschidere a Cupei Mondiale feminine de fotbal, împotriva Coreei de Sud, ce va avea loc pe stadionul Parc des Princes din Paris.

"Am vrut să fiu alături de ele, să le motivez, dar am impresia că nu au nevoie de asta. Toată naţiunea va fi alături de ele. Băieţilor le-am spus că o Cupă Mondială frumoasă este o Cupă Mondială pe care o câştigăm. Lor le voi spune la fel", a afirmat Macron.

Preşedintele francez s-a declarat împotriva reformei Ligii Campionilor. "Îl susţin pe deplin pe preşedintele Le Graet (al Federaţiei franceze de fotbal - n. r.) împotriva reformei Ligii Campionilor UEFA. Trebuie să ne apărăm cluburile, să ne apărăm modelul care este al nostru. Nu putem sacrifica modelul nostru pentru binele câtorva", a declarat el.

Macron urmează să-l întâlnească în cursul serii pe preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fotbal CM 2018 franta Macron