x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: România, Serbia, Bulgaria şi Grecia vor să organizeze Campionatul European din 2028 şi pe cel Mondial din 2030

Fotbal: România, Serbia, Bulgaria şi Grecia vor să organizeze Campionatul European din 2028 şi pe cel Mondial din 2030

25 Feb 2019   •   17:06
Fotbal: România, Serbia, Bulgaria şi Grecia vor să organizeze Campionatul European din 2028 şi pe cel Mondial din 2030

Guvernele României, Serbiei, Bulgariei şi Greciei vor constitui un Comitet iniţial de organizare în vederea depunerii celor două candidaturi comune pentru găzduirea Campionatului European din 2028 şi a Cupei Mondiale din 2030, anunţă Ministerul Tineretului şi Sportului într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, s-a aflat, luni, la Sofia, unde a participat la reuniunea guvernamentală alături de omologii săi din Bulgaria, Serbia şi Grecia. Ministrul a fost însoţit la Sofia de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu şi de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.
"În cadrul reuniunii a fost redactat un Memorandum de înţelegere între Guvernele Serbiei, României, Bulgariei şi Greciei pentru constituirea Comitetului iniţial de organizare în vederea depunerii celor două candidaturi comune amintite. Comitetul va fi format din câte patru reprezentanţi ai fiecărei ţări: ministrul sportului, un oficial guvernamental şi doi reprezentanţi ai federaţiilor de fotbal. Preşedinţia Comitetului va fi asigurată în sistem rotativ, pe mandate de câte 6 luni, iar reuniunile vor fi periodice, la acelaşi interval, şase luni", se menţionează în comunicatul citat.
Ministrul Bogdan Matei a declarat că România, Serbia, Bulgaria şi Grecia pot duce la bun sfârşit organizarea acestor două competiţii majore de fotbal.
"Chiar dacă suntem la mijlocul perioadei în care ţara mea deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi avem un program foarte încărcat, România priveşte cu toată deschiderea acest proiect comun cvadrilateral şi arată toată cooperarea pentru avansarea acestuia. Proiectul de a avea o candidatură comună pentru o competiţie de o asemenea anvergură este extrem de solicitant şi, de ce să nu fim realişti, este şi foarte dificil. Dar reprezentăm 4 popoare ambiţioase şi 4 ţări prietene care, am convingerea, dacă îşi unesc forţele pot duce la capăt o asemenea misiune. Mă bucur că i-am avut lângă mine pe preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a prezentat date şi cifre foarte interesante, dar şi pe fostul mare fotbalist Gică Popescu, a cărui experienţă este binecunoscută", a spus el. 
"La întâlnirea de astăzi am adunat toate datele şi informaţiile din cele patru părţi şi am făcut un pas înainte, pentru a realiza ce avem de făcut concret în următoarea perioadă. Cu siguranţă un pas înainte este şi memorandumul de înţelegere stabilit astăzi. Peste puţin timp, prim-miniştrii noştri vor avea o nouă reuniune la nivel înalt şi ar însemna mult ca la acea dată să le prezentăm progresul pe care l-am făcut.
Vă asigur de toată cooperarea din partea ţării mele şi îmi exprim speranţa că vom reuşi să formăm o echipă puternică şi capabilă să arate lumii că patru ţări mici din Balcani pot să fie la acelaşi nivel cu alte forţe ale sportului mondial şi la capitolul organizare, nu numai ca performanţe", a adăugat ministrul.
România, Serbia, Bulgaria şi Grecia au anunţat la sfârşitul anului trecut că intenţionează să depună o candidatură comună pentru găzduirea Campionatului European de fotbal din 2028 şi a Cupei Mondiale din 2030, reprezentanţii celor patru guverne întâlnindu-se de mai multe ori în acest sens.

AGERPRES

×