x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Iran învinge Țara Galilor la Cupa Mondială, cu două goluri în minutele suplimentare

Iran învinge Țara Galilor la Cupa Mondială, cu două goluri în minutele suplimentare

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2022   •   14:39
Iran învinge Țara Galilor la Cupa Mondială, cu două goluri în minutele suplimentare

Țara Galilor și Iran au furnizat vineri un meci frumos ce se îndrepta spre a 5-a remiză fără goluri de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Iranieni au dat lovitura cu două goluri marcate în minutele suplimentare de joc, în primul meci al celei de a doua etape a fazei grupelor.

A fost un meci intens, cu un gol anulat, șuturi în bară și un cartonaș roșu, dominat la posesie de galezi și la ocazii mari de gol de iranieni, care au făcut o repriză secundă mult mai bună, înscriind meritat când se părea că meciul se îndreaptă spre o nouă remiză albă.

Prima șansă mare de a deschide scorul au avut-o galezii, în minutul 12, prin Kieffer Moore, al cărui șut din interiorul careului, din poziție ideală, a fost reținut de portarul advers.

Iranienii au marcat în minutul 16, după o greșeală defensivă a galezilor, reușita lui Ali Gholizadeh fiind însă anulată pentru offside, seszat de arbitri VAR.

Cele două naționale s-au tatonat în continuare, fără nimic notabil la capitolul spectacol.

Minutul 52 a consemnat o fază în care fotbaliștii iranieni au șutat de două ori în bară în interval de 30 de secunde. Mai întâi, Ali Gholizadeh a nimerit bara stângă a porții lui Wayne Hennessey, pentru ca Sardar Azmoun să trimită și el mingea, în bara opusă, la faza imediat următoare.

A venit apoi rândul lui Saeid Ezatolahi să rateze deschiderea scorului, în minutul Hennessey reușind o paradă de efect la mingea ce se îndrepta spre poartă.

Și celălalt portar, Hosseini, a fost pus la încercare, în minutul 84, de șutul sub transversală al lui Davies.

Cu patru minute înaunte de terminarea timpului regulamentar, Hosseini a fost eliminat, pentru un fault violent, galezii jucând apoi în 10 oameni și cele 9 minute suplimentare de joc dictate de central.

Când mai era un singur minut de joc, Roozbeh Cheshmi a prins un șut puernic, foarte bine plasat, dechizând surprinzător scorul (0-1, min 90+8).

Năpustiți în atac, galezii au mai fost surprinși încă o dată, Ramin Rezaeian ducând scorul la 0-2.

Iranienii obțin abia a 3-a victorie în istoria participărilor la Cupa Mondială, dar și 3 puncte, cu care se situează pe locul 2 în grupă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa mondială iran tara galilor