x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Kevin de Bruyne s-a accidentat și e „out” pentru cel puțin o lună

Kevin de Bruyne s-a accidentat și e „out” pentru cel puțin o lună

22 Ian 2021   •   22:11
Kevin de Bruyne s-a accidentat și e „out” pentru cel puțin o lună

Kevin de Bruyne, mijlocașul lui Manchester City, va lipsi de la patru la șase săptămâni, în urma unui accident la mușchii coapsei, a declarat vineri managerul Pep Guardiola, conform BBC Sport.

Belgianul în vârstă de 29 de ani s-a accidentat în timpul partidei din Premier League, de miercuri, cu Aston Villa, câștigată de „cetățeni” cu 2-0.

Primul meci de la care va absenta de Bruyne va fi cel din turul 4 al FA Cup, de sâmbătă, împotriva lui Cheltenham.

De Bruyne ar putea pierde până la 10 meciuri, inclusiv cel din prima manșă a 16-imilor Ligii Campionilor, cu Borussia Mönchengladbach, din 24 februarie.

City este neînvinsă în ultimele 16 jocuri în toate competițiile, cu victorii în ultimele nouă meciuri, și este pe locul doi în Premier League, la două puncte în spatele lui Manchester United, dar cu un joc mai puțin disputat.

Pe lângă meciul din FA Cup, de Bruyne va rata și meciurile din Premier League împotriva lui West Brom, Sheffield United și Burnley, precum și cele cu Liverpool, pe 7 februarie, pe Anfield și Tottenham, pe Etihad, acasă, șase zile mai târziu.

Primul joc în care ar putea reveni este derby-ul cu Manchester United, de pe 6 martie.

Guardiola a spus că jucătorii săi trebuie să joace prea multe meciuri și, prin urmare, se ajunge la astfel de accidentări.

"A le cere jucătorilor să facă față timp de 11 luni, să joace la fiecare trei zile, este imposibil", a spus spaniolul, citat de BBC Sports.

„Acesta este motivul pentru care solicităm 5 înlocuiri. De ce o putem face în FA Cup, dar nu și în celelalte competiții? Nu o spun doar pentru că este vorba despre Kevin, ci pentru că sunt prea multe jocuri și competiții și până la urmă jucătorii sunt cei care suferă", a mai declarat Guardiola.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: kevin de bruyne