x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Leverkusen ajunge în finala Europa League și își păstrează invincibilitatea în acest sezon

Leverkusen ajunge în finala Europa League și își păstrează invincibilitatea în acest sezon

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2024   •   07:53
Leverkusen ajunge în finala Europa League și își păstrează invincibilitatea în acest sezon
Sursa foto: Hepta

Bayer Leverkusen a reușit o revenire remarcabilă pe final de meci și s-a calificat în finala Europa League, după ce a remizat, joi, pe teren propriu cu AS Roma (2-2). Nemții au învins cu 4-2 la general și au stabilit cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere în toate competițiile.

Leverkusen a fost condusă cu 2-0 până în minutul 82, când fundașul Romei Gianluca Mancini și-a înscris în propria poartă, înainte ca Joseph Stanisic, intrat pe final, să egaleze, după ce Leandro Paredes a marcat de două ori din penalty, pentru oaspeți.

Campioana din Bundesliga, Leverkusen, care a ajuns și în finala Cupei Germaniei din această lună, în lupta pentru tripla victorie, a jucat al 49-lea meci fără înfrângere pentru a depăși recordul stabilit de Benfica în anii 1963-1965.

Leverkusen-ul lui Xabi Alonso, care are 40 de victorii în seria de meciuri fără înfrângere, o înfruntă pe Atalanta în finala din 22 mai de la Dublin, după ce italienii au trecut confortabil de Olympique Marseille.

Va fi a treia finală europeană pentru Leverkusen, care a câștigat singurul său titlu continental când a ridicat Cupa UEFA în 1988 și a pierdut în finala Ligii Campionilor din 2002.

„Pentru mentalitatea de care am dat dovadă din nou astăzi împotriva unei echipe mari, pentru a reveni așa și a merge în finală, suntem mai mult decât fericiți astăzi", a declarat căpitanul lui Leverkusen, Granit Xhaka.

„Se vede dorința din partea echipei, nu am vrut să încetinim. Am vrut să marcăm următorul gol pentru a continua să rămânem neînvinși, de 49 de ori acum. Suntem mândri de acest lucru.

"Roma este o echipă care are multă experiență și care face lucrurile foarte bine, dar cred că în două meciuri echipa mai bună a ajuns în finală", a declarat el pentru TNT Sports.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: leverkusen finală Europa League