x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Arsenal rămâne lideră în Premier League după ce Liverpool și Man City au remizat 1-1

Arsenal rămâne lideră în Premier League după ce Liverpool și Man City au remizat 1-1

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2024   •   21:20
Arsenal rămâne lideră în Premier League după ce Liverpool și Man City au remizat 1-1
Sursa foto: Hepta

Rivali la titlu în Premier League, Liverpool și Manchester City au remizat, scor 1-1 (0-1), duminică după-amiază, pe Anfield. John Stones a adus City în avantaj în prima repriză, Alexis Mac Allister egalând din penalty în repriza a doua. Rezultatul o avantajează pe Arsenal, care rămâne lideră.

A fost ultimul duel din Premier League între Jurgen Klopp și Pep Guardiola, pe fondul anunțului retragerii germanului de la cârma lui Liverpool.

Gazdele au fost conduse, după o finalizare în diagonală a lui John Stones la jumătatea primei reprize, dar un penalty transformat de Alexis Mac Allister imediat după pauză a restabilit egalitatea.

Cormoranii au irosit șansă după șansă și au fost nevoiți să se mulțumească cu un punct, ceea ce înseamnă că Arsenal termină weekendul în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte, 64, dar cu golaveraj mai bun.

Mohamed Salah a început meciul ca rezervă, la gazde, iar Ibrahima Konate a fost absent din echipa în care tânărul Jarell Quansah a început alături de Virgil van Dijk.

De cealaltă parte, Pep Guardiola a ales să-l lase pe bancă pe Ruben Dias, avându-l indisponibil și pe Grealish.

Ambele echipe și-au creat faze importante la porțile adverse, cetățenii nimerind bara în două rânduri, prin Foden și Doku, în timp ce la cealaltă poartă, Ortega, care l-a înlocuit pe Ederson, accidentat, a avut o serie de parade salvatoare, care au făcut ca în final cele două echipe să-și împartă punctele.

La ultima fază a meciului, în minutele suplimentare de joc, Doku a intervenit neglijent în careu și l-a atins cu crampoanele în piept pe Mac Allister, însă centralul partidei nu a considerat că a fost vorba de penalty.

Arsenal ocupă prima poziție în Premier League, cu 64 de puncte, urmată de Liverpool, cu același număr de puncte, și de Man City, pe 3, cu 63, toate echipele având câte 28 de meciuri jucate din cele 38 ale sezonului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: manchester city liverpool arsenal