x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi - omul record. Vedeta argentiniană are cele mai multe goluri marcate pentru o echipă spaniolă

Messi - omul record. Vedeta argentiniană are cele mai multe goluri marcate pentru o echipă spaniolă

13 Feb 2014   •   12:56
Messi - omul record. Vedeta argentiniană are cele mai multe goluri marcate pentru o echipă spaniolă

Leo Messi a egalat recordul de goluri marcate în tricoul unei echipe spaniole, ajungând la 335 de goluri pentru FC Barcelona, după reuşita din jocul de miercuri de pe terenul lui Real Sociedad (1-1), din returul semifinalelor Cupei Spaniei.

Messi l-a egalat astfel pe miticul atacant al lui Athletic Bilbao, Telmo Zarraonandia "Zarra".

La 26 de ani, atacantul Barcei, de patru ori câştigător al Balonului de Aur, a avut nevoie de 405 meciuri în competiţiile interne şi internaţionale, pentru a ajunge la 335 de goluri, de când a debutat la prima echipă a Barcei în 2004. Telmo Zarra a marcat cele 335 de goluri în 354 de partide oficiale între 1940 şi 1955.

Messi a marcat 29 de goluri în Cupa Spaniei, 226 în campionat, 65 în Liga Campionilor, 10 în Supercupa Spaniei, 4 la Mondialul cluburilor şi unul în Supercupa Europei.

Deşi în actualul sezon a ratat 14 meciuri din cauza unor probleme musculare, Messi are un total de 24 de goluri în cele trei competiţii în care a evoluat cu Barca (La Liga, Cupa Spaniei şi Liga Campionilor).

Următorul record pe care îl va ataca Messi este numărul golurilor marcate în clasicele Barcelona - Real Madrid, deţinut la egalitate cu legendarul său compatriot Alfredo Di Stefano, 18 reuşite. Messi poate îmbunătăţi această performanţă chiar în actualul sezon, Barca şi Real urmând să se întâlnească în campionat şi finala Cupei Spaniei, dar şi, posibil, în Liga Campionilor.

Messi este pe locul 5 în clasamentul celor mai buni marcatori all-time din campionatul Spaniei, cu 226 de goluri, foarte aproape de trei dintre legendele lui Real, Di Stefano (227), Raul Gonzalez (228) şi Hugo Sanchez (234), pe primul loc fiind Telmo Zarra (251).

×
Subiecte în articol: messi record