x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Oficial: Galatasaray a reziliat contractul cu Hagi

Oficial: Galatasaray a reziliat contractul cu Hagi

25 Mar 2011   •   10:09
Oficial: Galatasaray a reziliat contractul cu Hagi
158111-.jpg

Clubul Galatasaray Istanbul a anunţat în această după-amiază, pe site-ul oficial, că a încetat pe cale amiabilă colaborarea cu tehnicianul român Gheorghe Hagi.

"Începând din data de 25 martie 2011, am decis să încetăm colaborarea cu directorul tehnic Gheorghe Hagi, antrenorul Bogdan Vintilă şi preparatorul fizic Giovanni Melchiorre, după ce am avut o discuţie cu aceştia şi am ajuns la o înţelegere. Îi mulţumim pentru eforturile depuse lui Gheorghe Hagi, care şi-a scris cu mândrie numele în paginile cele mai importante ale istoriei clubului Galatasaray şi este iubit de toţi cei care ţin cu echipa galben-roşie şi de club", se arată într-un comunicat al grupării din Istanbul.

Potrivit presei turce, Hagi va primi 250.000 de euro drept despăgubiri, deşi clauza de reziliere prevăzută în contract era de 1,75 milioane de euro.

Rezilierea vine la doar cinci luni din al doilea mandat al lui Hagi la echipa din Istanbul. Televiziunea Lig TV, cea care deţine drepturile de transmisie ale meciurilor din Super Liga turcă, anunţase marţi seară că antrenorul român va fi demis, informaţia fiind confirmată, joi, şi de preşedintele lui Galatasaray, Adnan Polat, care a declarat că va purta discuţia decisivă cu Hagi după antrenamentul din această dimineaţă.

"Voi discuta vineri cu Hagi. Vom clarifica unele chestii. Încă nu am reziliat contractul, mâine după-amiază ne vom întâlni şi vom vorbi. L-am adus pe Hagi aici deoarece cunoaşte bine campionatul turc şi pe Galatasaray. În aceste condiţii el era cel mai potrivit. Dar am văzut că nu a mers cu Hagi", declara Polat ieri.

Potrivit ajansspor.com, succesorul lui Hagi va fi Bulent Under (61 de ani), fost secund al lui Fatih Terim la Galata. Secundul lui Under va fi Tugay Kerimoglu, cei doi urmând a conduce echipa din Istanbul până la finalul sezonului.

În cele cinci luni de contract ale lui Hagi, Galata a disputat 18 partide în campionat, dintre care a câştigat şase, a remizat trei şi a pierdut nouă, golaverajul fiind 17-22. În prezent, Galatasaray ocupă doar locul 11 în campioant, la 27 de puncte de liderul Fenerbahce, ratând practic prezenţa în viitorul sezon de Europa League. Echipa din Istanbul a ratat şi ultimul obiectiv fixat pentru acest sezon, Cupa Turciei, fiind eliminată în sferturile de finală de Gaziantepspor.

×