x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Olympiakos a câștigat Europa Conference League

Olympiakos a câștigat Europa Conference League

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2024   •   08:01
Olympiakos a câștigat Europa Conference League
Sursa foto: Hepta

Olympiakos a învins-o miercuri seara pe Fiorentina cu 1-0, în reprizele de prelungiri, în finala Europa Conference League, miercuri, când un gol marcat pe final de Ayoub El Kaabi a adus clubului elen primul mare trofeu european.

Într-un meci cu multă intensitate și implicare fizică, dar cu puțină calitate în fața porții, niciuna dintre cele două formații nu a reușit să marcheze în cele 90 de minute regulamentare, înainte ca El Kaabi să înscrie golul victoriei în minutul 116.

În timp ce meciul părea că se îndreaptă spre loviturile de departajare, El Kaabi a ajuns în fața marcatorului său pentru a trimite cu capul în plasă centrarea lui Santiago Hezze. Jucătorii și fanii au avut parte de o așteptare lungă și plină de agitație, deoarece arbitrajul VAR a verificat dacă golul a fost valabil, analizând o posibilă poziție de offside.

A fost al 11-lea gol al atacantului marocan în Liga Conferințelor în acest sezon, toate în fazele eliminatorii, și al 16-lea în Europa, după ce a marcat și în preliminarii și în faza grupelor din Europa League.

El marcase de cinci ori în cele două manșe în care grecii au învins Aston Villa din Premier League în semifinale.

Prezentarea trofeului a fost un moment emoționant și pentru managerul lui Olympiakos, Jose Luis Mendilibar, care a câștigat Europa League cu Sevilla în sezonul trecut și a preluat clubul elen abia în februarie.

„Sunt foarte fericit că am reușit ceva ce clubul nu a mai realizat până acum. Vom sărbători, ne vom bucura și apoi ne vom întoarce la muncă pentru ceea ce urmează", a declarat Mendilibar, citat de Reuters.

Fanii greci de pe AEK Arena au erupt când mingea a intrat în poartă, iar volumul a crescut din nou când VAR a confirmat golul care îi asigură lui Olympiakos participarea în Europa League în sezonul viitor.

În afara stadionului, mii de fani ai lui Olympiakos s-au adunat în portul Pireu și au sărbătorit nebunește după fluierul final, aprinzând rachete de semnalizare roșii și focuri de artificii.

Olympiakos a devenit primul club grecesc care a ridicat un trofeu european, Panathinaikos fiind cel mai aproape în 1971, când a pierdut finala Cupei Europei în fața lui Ajax Amsterdam.

Rezultatul a însemnat a doua înfrângere consecutivă în finala Ligii Conferințelor Europa pentru Fiorentina, care ajunsese la această confruntare la vârf în acest sezon fără să piardă vreun meci.

Echipa lui Vincenzo Italiano a pierdut și finala Coppa Italia în sezonul trecut, marcând astfel trei înfrângeri dureroase în finale de cupă în doi ani, în timp ce așteptarea pentru primul trofeu din 2001 încoace continuă.

„Uimitor, pentru Olympiakos și pentru mine. Foarte mândru de băieții mei", a declarat pentru TNT Sports Stevan Jovetic, în vârstă de 34 de ani, care a petrecut cinci ani la Fiorentina.
„Ne-am descurcat grozav tot anul și am meritat. Trebuie să o felicit pe Fiorentina. Au pierdut al doilea an la rând, păcat pentru ei".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Olympiakos europa conference league