x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Opulența nu ține loc de fotbal

Opulența nu ține loc de fotbal

de Adi Munteanu    |    22 Noi 2022   •   07:30
Opulența nu ține loc de fotbal

Debutul Mondialului din Qatar a fost așteptat cu multă curiozitate, din mai multe puncte de vedere. Pe de-o parte voiam să vedem ce înseamnă un campionat pentru care s-au cheltuit 227 de miliarde de dolari, o sumă egală cu datoria externă a României, de exemplu. Apoi s-a urmărit cu interes jocul necunoscutei echipe a Qatarului, în jurul căreia au circulat tot felul de zvonuri, de la sume de bani importante oferite Ecuadorului să se lase învinsă, la bănuiala că arbitrii vor trage cu gazdele pentru locul 2 în grupă

Încă de la tragerea la sorți a grupelor au fost ridicate mai multe semne de întrebare vizavi de adversarele Qatarului, Olanda, Senegal și Ecuador. „S-au făcut aranjamente să prindă o grupă ușoară, ca să ajungă măcar în optimi, dacă nu chiar în sferturi. Astfel că gazdele aveau de învins doar Senegal și Ecuador pentru a întâlni în optimi, într-un meci de gală, cel mai probabil, Anglia. Era vorba și de meciul de deschidere și nu puțini ar fi pariat pe un 1-0 pentru Qatar, apoi pe un 1-0 cu Senegal, pentru ca să iasă la braț din grupe cu Olanda. Începutul partidei chiar a dat apă la moară celor care au bănuit că meciul este aranjat, după ce le-a fost anulat un gol sud-americanilor în urma analizei VAR. Și totuși ecuadorienii s-au distrat cu echipa-gazdă și dacă a fost vreun aranjament, acela ar fi fost „nu le mai dați. Gata! Opriți-vă!”. După pauză nu s-a mai înscris, scorul a rămas doar 2-0, iar naționala Qatarului se poate declara mulțumită că nu a pierdut la un scor rușinos. Jocul a fost însă rușinos și la cum au arătat în primul meci sunt șanse foarte mici să scoată măcar un egal cu Senegal.

„Desemnarea Qatarului ca gazdă a fost o greșeală”

Chiar din primele zile au apărut voci care au criticat decizia FIFA de atribuire a Mondialului statului Qatar. De la suporteri, care se plâng de interdicția la alcool, de lunga listă de restricții impuse de organizatori în legătură cu socializarea suporterilor pe stradă, la stadion sau în oraș.

Azi avem Messi,
Lewandowski și Mbappe

Ziua de fotbal de azi începe de la prânz, mai exact la ora 12.00, cu meciul Argentina - Arabia Saudită, din Grupa C, în care toți ochii vor fi pe Messi, probabil la ultima participare la un CM și deci la ultima ocazie să ajungă și campion al lumii, singura distincție care-i lipsește.

Al doilea meci al zilei, ora 15.00, Danemarca - Tunisia, grupa D, cu o favorită clară, Danemarca, urmat de la ora 18.00 de meciul din Grupa C, Mexic - Polonia. Polonezii ar avea prima șansă, iar vedeta, desigur, Lewandowski. 

Franța, fără mijlocași, acum și fără Benzema

Naționala Franței a venit la Mondial cu un lot încropit, fără mijlocași în formă, cu  Pogba accidentat. Didier Deschamps declara la plecarea din Franța că punctul forte îl vor reprezenta atacanții. Cu Benzema, Giroud, Mbappe și Griezmann în prim-plan. Acum a intervenit și accidentarea de ultim moment a lui Benzema.

×