x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Portugalia e în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după 2-0 cu Uruguay

Portugalia e în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după 2-0 cu Uruguay

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2022   •   23:19
Portugalia e în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după 2-0 cu Uruguay
Sursa foto: Twitter/FIFA World Cup

Portugalia a învins luni seara Uruguay, cu 2-0 (0-0) în ultimul meci al Grupei H, din etapa a doua a fazei grupelor, la Cupa Mondială, obținând calificarea în optimile de finală ale competiției. Bruno Fernandes a marcat ambele goluri ale partidei, devenind al 13-lea jucător din Qatar cu 2 reușite.

Portugalia a avut o posesie de aproape 70 la sută în fața Uruguayului în prima repriză a meciului dar sud-americanii au fost cei care au fost cei mai aproape de a marca în întâlnirea care a rămas fără gol la pauză.

Rodrigo Bentancur a pătruns prin apărarea portugheză, dar a șutat în portarul Diogo Costa, în minutul 32.

Cristiano Ronaldo, Joao Felix sau Bruno Fernandes nu au reușit să-și procure nicio ocazie clară de a marca, cu toate că au dus în permanență mingea în zona careului, bine apărată de fundașii sudamericani.

Joao Felix a bifat prima ocazie importantă a portughezilor, în minutul 52, când a șutat din careu, puțin pe lângă poartă.

După 2 minute, Bruno Fernandes a trimis un șut centrare din flancul stâng, mingea trecând aproape de capul lui Ronaldo. Indus în eroare, portarul Sergio Rochet, care s-a recunoscut învins (1-0, min. 54).

Netitularizatul Luis Suarez a fost introdus în cele din urmă în teren, în locul lui Cavani, în minutul 72, însă Maximiliano Gomez a fost cel care a ratat egalarea, cu un șut în bară, în minutul 75.

Suarez a avut și el șansa lui, dar a trimis în plasa laterală, de la câțiva metri, dintr-o poziție incomodă.

Soarta meciului și a calificării Portugaliei în optimile de finală ale Cupei Mondiale a fost clarificată de același Fernandes, care a transformat elegant o lovitură de pedeapsă, în minutul 90, când Ronaldo nu se mai afla pe teren, după un henț în careu indicat de asistenții VAR.

Fernandes a fost la un pas de hat-trick, în al 9-lea minut suplimentar de joc, șutul său din afara careului, din poziție centrală, nimerind rădăcina bării uruguayene.

S-a încheiat 2-0, Portugalia devenind a treia echipă calificată în optimi, alături de Franța și Brazilia.

Uruguay rămâne cu un singur punct, pe ultimul loc, și e obligată să învingă Ghana în ultimul meci din Grupa H, pentru a mai spera la calificare, de pe locul 2.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×