x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Preliminarii CM 2014 - România în grupa D alături de Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra

Preliminarii CM 2014 - România în grupa D alături de Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra

30 Iul 2011   •   20:00
Preliminarii CM 2014 - România în grupa D alături de Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra

In tentativa de a reusi o calificare la care se spera de 16 ani, ultima noastra participare la un turneu final datand din 1998, "tricolorii" vor se vor confrunta cu: Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia si Andorra.

Mircea Sandu: "Va fi o lupta pe viata si pe moarte cu Turcia si Ungaria pentru locul doi"
"Grupa este destul de echilibrata. Olanda este o favorita certa, finalista CM din Africa de Sud, care este si cap de serie. Va fi o lupta cu Turcia si Ungaria pe viata si de moarte. Sansele sint mici pentru Euro 2012, dar mai sint patru meciuri si trebuie sa fim foarte atenti la ele. Pentru CM 2014 ne batem in trei, noroc ca am evitat Franta si Spania.

Mai avem pina incep preliminariile pentru CM, acum ne gindim la meciurile din aceasta campanie de calificare, poate reusim o surpriza pe final de campanie. Obiectivul lui Piturca, din punctul lui de vedere, este victoria la fiecare meci. Din punctul de vedere al Federatiei e calficarea, chiar", a comentat tragerea la sorti pentru Campionatul Mondial din Brazilia, din 2014 Mircea Sandu la GSP TV.


Victor Piturca despre grupa Romaniei: "E o grupa extrem de grea, dar ne vom bate cu sanse reale la locul 2!"
Dupa incheierea tragerii la sorti a grupelor de calificare la Campionatul Mondial din 2014, selectionerul Victor Piturca a declarat pentru site-ul oficial al FRF: "Este o grupa extrem de grea, in care vom reintilni vicecampioana mondiala, vechii nostri prieteni, dar si ai mei personali, pe care i-am intilnit si in campaniile trecute, si la EURO 2008. In acelasi timp, ne vom confrunta si cu echipe care tind sa devina din ce in ce mai puternice si care trebuie tratate asa cum se cuvine. Am incredere ca ne vom putea bate cu sanse reale cel putin pentru locul 2".

Dumitru Dragomir: "Este o grupa excelenta pentru Romania"
"Este o grupa excelenta pentru Romania, chiar si Olanda poate fi depasita. Dintre toate adversarele din urna aia, chiar este cel mai mic rau. Iar la norocul lui Piti si stiinta lui, se califica sigur. In procente avem 50 la suta sanse pentru primul loc si 50 la suta sanse la locul doi. Trebuie sa fim atenti cu Olanda, chiar ei mi se par cei mai periculosi. Iar la meciul cu Ungaria, va garantez eu, Mitica Dragomir, ca vor fi 55.000 de spectatori pe stadion la Bucuresti si 55.000 de romani in jurul stadionului", a declarat Dumitru Dragomir pentru Mediafax.

La startul preliminariilor zonei europene se vor alinia 53 de echipe nationale. Conform tragerii la sorti, acestea vor fi impartite in 8 grupe de cite 6 si una de 5. Se califica direct cistigatoarele celor noua serii, iar cele mai bune 8 de pe locurile secunde vor sustine baraj, tur-retur, pentru celelalte 4 bilete la CM 2014.

Grupa A
1. Croatia
2. Serbia
3. Belgia
4. Scotia
5. Macedonia
6. Tara Galilor

Grupa B
1. Italia
2. Danemarca
3. Cehia
4. Bulgaria
5. Armenia
6. Malta

Grupa C
1. Germania
2. Suedia
3. Irlanda
4. Austria
5. I-le Feroe
6. Kazahstan

Grupa D
1. Olanda
2. Turcia
3. Ungaria
4. ROMANIA
5. Estonia
6. Andorra

Grupa E
1. Norvegia
2. Slovenia
3. Elvetia
4. Albania
5. Cipru
6. Islanda

Grupa F
1. Portugalia
2. Rusia
3. Israel
4. Irlanda de Nord
5. Azerbaidjan
6. Luxemburg

Grupa G
1. Grecia
2. Slovacia
3. Bosnia-Hertegovina
4. Lituania
5. Letonia
6. Lichtenstein

Grupa H
1. Anglia
2. Muntenegru
3. Ucraina
4. Polonia
5. Moldova
6. San Marino

Grupa I
1. Spania
2. Franta
3. Belarus
4. Georgia
5. Finlanda


Singura restrictie a tragerii la sorti a fost pe criterii politice: Rusia si Georgia, respectiv Azerbaidjan si Armenia sa nu pice in aceeasi grupa.

● 824 de meciuri se vor disputa in total in preliminariile la care participa 203 tari. Doar 31 dintre acestea ajung in Brazilia
● 12 orase, dintr-un total de 17 alese initial, vor gazdui cele 64 de meciuri de la turneul final

32 de reprezentative vor participa la turneul final al CM 2014
Europa 13
America de Sud 4,5
Africa 5
Asia 4,5
Concacaf 3,5
Oceania 0,5
A cincea clasata in America de Sud va sustine un baraj cu a patra clasata din zona Concacaf, iar cistigatoarea Oceaniei se va intini cu locul 5 din Asia. Al 32-lea loc e rezervat gazdelor braziliene.

×
Subiecte în articol: cm 2014 tragere la sorti